Za vrijeme bivše Jugoslavije postojalo je dosta pjevača i pjevačica koji su harali muzičkom scenom. Jedna od njih je bila i Tajči koja je pažnju plijenila ne samo zbog glasa, već i zbog svog izgleda.

Kolektivno sjećanje na zlatno doba Jugoslavije, ispunjeno prosperitetom i očaravajućim trenucima, još uvijek je živo urezano u našim svijestima. Među dragim uspomenama su i zapaženi nastupi koje smo prikazali na Eurosongu. Jedna od pjesama koja ne prestaje odjekivati ​​je “Hajde da ludujemo” talentirane pjevačice Tajči. Njegova bezvremenska privlačnost jamči da će se zauvijek pjevati i slaviti.

Tatjana Matejaš Tajči, pod umjetničkim imenom Tajči, postigla je veliki uspjeh pjesmom “Hajde da ludujemo”, koja je u ime Jugoslavije zaslužila prestižnu nagradu za najbolju europsku pjesmu. U nekoliko dana, pjesma je skočila do neba, izbacivši Tajči u središte pozornosti. Međutim, nedugo nakon svog meteorskog uspona, donijela je hrabru odluku ostaviti svoju uspješnu karijeru iza sebe i preseliti se u Sjedinjene Države.

Unatoč odlasku s pozornice, Tajči je i dalje poznato ime u cijelom svijetu, poznata po hitovima koji su osvojili vrhove ljestvica kao što su “Let’s make sense of this night”, “Mala moja je opasna” i “You have no right to me. Tajči je 1990. godine imala čast predstavljati Jugoslaviju na Eurosongu. Njezina živahna i zadivljujuća scenska pojava, koja je podsjećala na mladenački šarm Marilyn Monroe, osvojila je publiku.

Njezina iznimna izvedba njezinog hit singla “Hajde da ludujemo” ostavila je upečatljiv dojam. Međutim, nakon rata Tajči je odlučila odstupiti od glazbene industrije i nastaviti školovanje u Sjedinjenim Državama. Tijekom svog vremena tamo susreli su se s talentiranim pijanistom i skladateljem Matthewom Cameroonom.

Nakon trijumfalnog povratka u domovinu Hrvatsku 2011. godine, Tajči se je ponosno otkrila svoj dugo iščekivani povratnički koncert pod nazivom “Duše su lude za nama”. Kako bi se ovaj jedinstveni glazbeni pothvat ostvario, trebalo je prikupiti značajan iznos od milijun dolara. Za postizanje tog cilja okupljen je tim iskusnih stručnjaka.

Tajči je potražila pomoć cijenjenih profesionalaca, poput Intero Productions sa sjedištem u Nashvilleu i Grammyjem nagrađenog glazbenog producenta Briana Lenoxa, kako bi osigurali uspjeh njezinog dugo očekivanog povratka. Tajčin najuži krug čine njezina nepokolebljiva publicistica Andie Bernard i PR menadžerica Maja Brlečić, koje imaju vitalne uloge na njezinom putu. Radeći s grupom od deset vještih američkih glazbenika, Tajči se posvećuje rigoroznim probama u Nashvilleu, težeći besprijekornim izvedbama.

Međutim, njezin se život promijenio prije tri godine kada je njezin suprug otišao, ostavljajući je s dubokim osjećajem tuge. Trenutno živi u Sjedinjenim Državama s njihova tri sina. Dodatne vijesti: Nadolazeća Met Gala 2024. pod nazivom “Uspavana ljepotica: modna renesansa” održat će se u Metropolitan Museum of Art u New Yorku. Ovaj dugo iščekivani događaj prikazuje odabranu kolekciju od 50 povijesnih odjevnih predmeta, uključujući neke koji se smatraju preosjetljivima za buduću upotrebu.

  • Kako bi osigurali skladan odnos s Annom Wintour, cijenjenom glavnom urednicom Voguea, sudionici se moraju pridržavati određenih smjernica tijekom cijele gala večeri. Sinoć su gosti morali slijediti niz od pet različitih i strogih pravila, od dobnih ograničenja do stroge zabrane snimanja selfija. Na prestižnoj Met Gali, želja da se nezaboravno iskustvo ovjekovječi kroz selfije sasvim je prirodna.

No, moglo bi se pretpostaviti da bi takav bezazlen čin bio pomilovan. Ipak, 2015. godine organizatori događaja donijeli su odluku o zabrani korištenja platformi društvenih medija, čime su osigurali da slavne osobe ne budu prikovane za svoje telefone cijelu noć. Kako stoji u obavijesti koja je podijeljena svim sudionicima, korištenje mobitela za fotografiranje i društvene mreže strogo je zabranjeno tijekom trajanja ceremonije.

U 2018. Met Gala je uvela svježu politiku dobnih ograničenja, što je rezultiralo isključenjem osoba mlađih od 18 godina, uključujući značajne osobe, od sudjelovanja na događaju. Kad su je upitali o potencijalu da se nađe na vrlo traženom crvenom tepihu na Met Gali 2018., Madi Zegler, koja je tada imala samo 16 godina, prenijela je za The Hollywood Reporter da je do njezine odsutnosti došlo jer joj je dob ispod dopušteni prag.

Suprotno prvim nagađanjima da je provedba novog dobnog ograničenja bila inspirirana temom Met Gala 2018., “Nebeska tijela: moda i katolička mašta”, predstavnik događaja pojasnio je da je odluka donesena zbog uvjerenja da događaj nije bio prikladan za osobe mlađe od 18 godina. Prošle godine, brojne značajne osobe, poput Belle Hadid, Dakote Johnson i Marca Jacobsa, snimljene su na filmu kako uživaju u pušenju cigareta (i potencijalno nedopuštenih tvari) unutar WC u Metropolitan Museum of Art.

Upravo su te godine članovi povjerenstva i donatori bili nezadovoljni dojavama o gostima koji puše na manifestaciji, doživljavajući to kao znak nepoštivanja cijenjene umjetničke zbirke. Po završetku Met Gala crvenog tepiha, organizatori su promišljeno organizirali koktele i večeru za sve cijenjene posjetitelje. Kako navodi New York Post, Ventour je dao posebne zahtjeve da se određene stavke namjerno izostave s jelovnika.

Bivši zaposlenik Voga otkrio je da je odluka o isključivanju peršina bila motivirana željom da se izbjegnu bilo kakve potencijalne neugodnosti uzrokovane zaglavljivanjem biljke u zubima. Poznata po svojoj pedantnosti, Wintour je poznata po svojoj nepokolebljivoj usredotočenosti na raspored sjedenja na Met Gali, pomno raspoređujući svoje cijenjene goste na određena mjesta tijekom večeri.

U dokumentarcu objavljenom 2016., Silvana Ward Duret, direktorica posebnih projekata u Vogueu, otkrila je opsežne pripreme koje su potrebne za orkestriranje ovog velikog događaja. Razina detalja i truda koji su uloženi u proces određivanja rasporeda sjedenja za prvi ponedjeljak u svibnju doista su izvanredni.

Ward Duret naglašava zahtjeve svoje uloge u pažljivom razmatranju čimbenika kao što su prethodni raspored sjedenja, prethodne interakcije između pojedinaca i jesu li već sjedili zajedno na drugim događajima. Nevjerojatna pažnja posvećena detaljima očita je u ovom pedantnom procesu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here