U novije vrijeme našu je pop kulturu uzdrmala pojava dvaju razvoda, a mediji i javnost prethodno su kao primarnu temu imali fokus na dramatičnom sklapanju brakova. Javnost je ostala zatečena neočekivanim razvodom Darka Filipovića nakon 12 godina braka, no ono što je sve šokiralo je njegovo otkriće da mu je supruga bila nevjerna s najbližim prijateljem. Darko Filipović, proslavljeni pjevač, nedavno se razveo od supruge Jasmine. Prema Darkovim riječima, razlog njihovog rastanka je Jasminino nevjerstvo s jednim od njegovih bliskih prijatelja.

  • Njihova je veza trajala nevjerojatnih 12 godina, a o njihovom velikom vjenčanju i ekstravagantnom domjenku pričalo se već neko vrijeme. Nakon godinu i pol dana veze, Darko i Jasmina izmijenili su zavjete, a vjenčanje je prvobitno bilo planirano u Beogradu. No, u posljednji trenutak donijeli su odluku da slavlje presele u Leskovac, grad u kojem su imali brojne prijatelje i rodbinu s juga Srbije. U svjetlu Filipovićeve odluke da se razvede od supruge, odlučio je ne govoriti o konkretnim razlozima njihovog rastanka, prvenstveno zbog brige za njihovu kćer. Ipak, na kraju je ipak otkrio da je bila nevjerna s bliskim prijateljem. Neka otkrije pravi motiv ako nema srama. Dugo je bila u nevjeri sa sada već bivšim partnerom, što bi je trebalo jako osramotiti jer se suočila s odbijanjem bliskih ljudi. – Kao što vidite, savjest mi je čista – izjavio je Darko.

Neočekivani razvod Darka Filipovića nakon 12 godina braka šokirao je javnost, no njegovo otkriće da ga je supruga izdala s najboljim prijateljem doista je zaprepastilo sve. Proslavljeni pjevač Darko Filipović okončao je brak s Jasminom zbog njezine nevjere s njegovim bliskim prijateljem. Njihova ljubav trajala je 12 godina, a o njihovom ekstravagantnom vjenčanju i velikom slavlju pričalo se cijeli grad.

  • Darko i njegova odabranica izmijenili su zavjete godinu i pol nakon udvaranja. U jedanaesti sat donijeli su spontanu odluku da svadbeno veselje iz Beograda presele u Leskovac, grad koji obiluje bliskom mrežom prijatelja i rodbine podrijetlom iz južne Srbije. Unatoč želji da njihovu kćer zaštiti od svega, Filipović se suzdržao od razgovora o razlozima razvoda, da bi kasnije otkrio da mu je supruga bila nevjerna sa zajedničkim poznanikom. Darko je u tom trenutku samouvjereno izjavio da, ako nema imalo srama, treba otvoreno otkriti pravi motiv svog djela. Činjenica je da se s bivšim partnerom upustila u dugogodišnju aferu koja je na kraju dovela do njihovog rastanka. Težina srama trebala bi biti na njoj, jer oni koji su joj nekada bili bliski sada su se distancirali. Kao što je vidljivo iz mog besprijekornog lica, ne snosim nikakvu krivnju po ovom pitanju.

BONUS TEKST:

U NASTAVKU NEKOLIKO ZANIMLJIVOSTI…

Prijevare obuhvaćaju radnje prijevare i manipulacije koje se provode s namjerom nepoštenog stjecanja nečega. Istražimo neke bitne aspekte prijevara: Prijevara, po definiciji, obuhvaća namjerni čin skrivanja istine ili predstavljanja lažnih informacija sa svrhom obmanjivanja pojedinaca ili entiteta. Njegovo razlikovno obilježje leži u motivu iskorištavanja nevinosti, nemara ili povjerenja drugih. Prijevara dolazi u različitim oblicima, obuhvaćajući širok raspon aspekata života.

Financijske prijevare, uključujući lažna ulaganja i prijevare s kreditnim karticama, samo su jedan aspekt. Osim toga, postoje i druge vrste prijevara, poput internetske prijevare, prijevare osiguranja, krađe identiteta, prijevare s nekretninama i brojne druge. Manipulacija žrtvama uobičajena je taktika koju koriste prevaranti, koji se služe različitim psihološkim strategijama. Ove strategije obuhvaćaju stvaranje osjećaja hitnosti, manipulaciju emocijama poput straha ili pohlepe te iskorištavanje autoriteta za uspostavljanje suradnje i povjerenja.

Prijevara može imati niz štetnih ishoda. Novčana prijevara može dovesti do uskraćivanja sredstava i imovine, dok drugi oblici prijevare mogu nanijeti emocionalni stres, narušiti povjerenje u druge i stvoriti osjećaje ranjivosti. Za sprječavanje prijevare važno je povećati svijest o potencijalnim prijetnjama, educirati pojedince o tome kako prepoznati znakove prijevare, primijeniti sigurnosne mjere poput jakih lozinki i antivirusnih programa te temeljito provjeriti informacije prije donošenja bilo kakve odluke.

Pravne implikacije prijevare su značajne jer se radi o kaznenom djelu koje je zakonom zabranjeno i kažnjivo. Svaka jurisdikcija ima vlastiti skup propisa i statuta koji se posebno bave prijevarom, a pojedinci za koje se utvrdi da sudjeluju u prijevarnim aktivnostima mogu se suočiti s ozbiljnim posljedicama, poput novčanih kazni, zatvora ili drugih oblika zakonskih sankcija. Pitanje prijevare višestruko je i ima značajne posljedice za pojedince, institucije i društvo u cjelini. Ključno je prepoznati opasnosti svojstvene prijevari i primijeniti zaštitne mjere kako bi se zaštitili od njezinih štetnih učinaka.