Naime, u današnjem članku donosimo vijesti koje će obradovati sve ljubitelje fudbala, tačnije crveno-bijelih. Prema zvaničnim informacijama oni ulaze u novu godinu sa veliki vijestima.

Iako su imali visoke ciljeve fudbalski klub Crvena zvijezda završio je svoje takmičenje u Eevropi mnogo ranije nego što je to bio običaj prethodnih godina te se ovog proljeća neće boriti za bolji rezultat i plasman u nokaut fazi nekog takmičenja.

Međutim kao što možete vidjeti to nije uticalo na rejting Crveno – bijelih, te je UEFA objavila novu listu za početak 2023. godine a njoj se Zvijezda nalazi na visokom 42. mjestu. Oni sada imaju ukupno 42 boda, a prethodne sezone su bili bolji za 4 boda, što znači da su imali 46 bodova ali kao i što možete vidjeti to im ne predstavlja problem.

Ukoliko uspiju odbraniti 10 bodova od Partizana te osove titulu, to im neće smetati jer će svakako zaobići kvalifikacije i igrati grupnu fazu Lige šampiona. Ipak, sada će pratiti situaciju kada su u pitanju šeširi. Jasno je da više ništa ne zavisi od njih. Za više sportskih informacija pratite našu stranicu, te saznajte najnovije vijesti među prvima.