Novak Đoković trenutno nastupa na Vimbldonu pokušavajući da osvoji svoju prvu titulu ove godine. Po svim statistikama on je najbolji teniser u istoriji bijelog sporta i nije ni čudo što je cijela njegova porodica pod lupom javnosti.

Marko Đoković godinama je bio odsutan iz javnosti u domovini. Drugi sin Dijane i Srđana Đokovića vodio je tešku bitku s depresijom, ali je naposljetku utjehu pronašao u mirnom okruženju Marbelle, uz dragu partnericu. Trenutno u Srbiji, Marko Đoković i Letisija Tesari odlučili su živjeti u rezidenciji Markovih roditelja.

Među svoje tri snahe, Dijana posebnu ljubav gaji prema Letisiji, prepoznajući je kao ključni oslonac svome sinu u najizazovnijim vremenima. Marko Đoković i Letisija Tesari već sedam godina uživaju u blaženoj vezi, a potonju rijetko tko viđa u Srbiji unatoč njezinoj skladnoj vezi s obitelji Đoković. Kad si ti u pitanju, ne znam odakle početi.

Bilo da mislim na tebe, pričam o tebi ili te jednostavno gledam, početna točka mi izmiče. Moje emocije prema tebi prkose jasnom početku ili kraju; postoje u trajnom stanju. Trenuci koje dijelimo zajedno ostavljaju me bez riječi, jer riječi ne uspijevaju dočarati dubinu mojih osjećaja. Pokušavajući artikulirati neopisivo, nađem se u nedoumici svaki put kad pokušam još jednom shvatiti dubinu svojih emocija prema tebi.

  • To je vječna enigma, zauvijek mi izmiče dohvatu. Svaki dan, moja ljubav prema tebi počinje iznova, kao da je geneza potpuno neobjašnjivog fenomena. Kad bih krenula na ovo putovanje, počela bih izjavom da te volim – bile su to riječi koje je napisala, pokušavajući dočarati svoju duboku naklonost prema svom emocionalnom dvojniku.

Ležerno odjeveni i noseći kofere, Marko i Letisija opraštaju se od Dijaninog i Srđanovog doma, ostavljajući Dijanu s dubokim osjećajem teškoće jer rijetko viđa srednjeg sina i jako žudi za njegovom prisutnošću.

Biografija:

Rođen 22. svibnja 1987. u Beogradu, Srbija, Novak Đoković, obično poznat kao Nole, vrlo je vješt profesionalni tenisač. Njegova strast prema tenisu rasplamsala se u dobi od četiri godine, a Pete Sampras mu je bio najveći uzor. Višejezičan i kulturno raznolik, Đoković tečno govori srpski, engleski, talijanski, njemački i francuski, pokazujući svoje iznimne jezične sposobnosti uz svoje izvanredne atletske vještine.

Jelena Đoković Ristić je Đokovićeva supruga, a zajedno imaju sina Stefana i kćerku Taru. Srđan i Dijana su mu roditelji, a ima i dva mlađa brata Marka i Đorđa. Na raznim turnirima Đoković je sedam puta imao priliku nastupiti uz Marka, dok mu se Đorđe pridružio na turniru u Pekingu još 2015. godine.

U obitelji Đoković Novakov stric Goran obnaša dužnost direktora vinarije Novak Đoković u Srbiji. Sport je uvijek bio značajan dio života obitelji Đoković, ne samo tenis. Novakov otac, ujak i ujna svi su bili profesionalni skijaši. Nadalje, Novakov otac posjedovao je iznimne nogometne vještine i imao je težnju da Novak krene njegovim stopama kao nogometaš ili skijaš.

U djetinjstvu je ponekad boravio kod djeda Vlada u Beogradu, jer su njegovi roditelji svoje vrijeme posvetili vođenju vlastite pizzerije na Kopaoniku, udaljenom četiri sata vožnje automobilom. Đoković često ističe kako mu je obitelj bila veliki izvor motivacije tijekom cijelog profesionalnog puta. U dobi od 12 godina, Đoković je upisao Akademiju Nikija Pilića u Münchenu, posvetivši gotovo 2 godine treniranju prije nego što se vratio u Beograd.

 Đokovićeva izvanredna predanost svome zanatu nadaleko je prepoznata, jer on tvrdi da njegov režim treninga sada nadilazi intenzitet njegove mladosti. Kada je riječ o igranju tenisa, Nole jako voli tvrde podloge. Njegovi udarci su njegovi snažni bekendi i vješti povratni servisi.

Tijekom svoje impresivne karijere, Đoković je stekao brojna priznanja i dobio široko priznanje. Bio je član Vijeća igrača ATP-a u tri uzastopna mandata, a čak je bio i na cijenjenoj poziciji predsjednika od 2016. do 2020. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here