Dok Mujo prolazi kroz Mostar, pogled mu pada na Tarzana koji se sprema skočiti s mosta i baciti se u vode Neretve. Tarzan je upozorio svoju majku da ne skače, podsjetivši je na obilje školjki koje leže ispod.

Neustrašiv i samouvjeren, ja, Tarzan, ponosno se proglašavam vladarom svih stvorenja, neustrašiv pred lavovima, tigrovima ili bilo kojim drugim izazovima koji bi mi se mogli naći na putu. Tarzan je zapovjedio: “Skočite u zrak, izvedite besprijekoran dvostruki salto i ostanite u vodi pet minuta.

Nakon što je pretrpio niz modrica, on izlazi i postavlja pitanje Muji. „Majko, koju vrstu školjki trenutno skupljaš? Veli Mujo, ime koje nosi značaj i značenje. “Znači, imaš dva fića i jednu ladu…

BONUS TEKST:

U posljednjem prilogu televizijske emisije “Sa Žikom po Srbiji” Žika Nikolić je istraživao poznatu srpsku banju Prolom banju. Obilazak smo započeli kod onoga što se obično naziva živim izvorom, na samom izvoru čuvene Prolom vode. Iznad fontane upada u oči prekrasan mozaik, a dok je Žika pijuckao i uživao u vodi, nije mogao a da ne primijeti: Voda kod Đavolje varoši, ispod Radan planine, je izvanredno izvrsna.

Marinu Cvetković nije iznenadilo kada je u razgovoru čula da mu je selidba postala izazovnija prije nego što je počeo da pije Prolom vodu. Ovaj prirodni dar ne samo da potiče dobro zdravlje, već također pruža trenutno olakšanje i pomoć. Nakon toga je nastavila s kratkim opisom ove oaze i wellness utočišta.

Cvetković je naglasio da su Prolom toplice prvenstveno holistička wellness destinacija, posvećena prirodnom zdravlju i pomlađivanju. Odmaralište djeluje kao zdravstveno-rehabilitacijski centar, a temelji se na poznatoj ljekovitoj izvorskoj vodi iz Srbije. Svaki dan u Prolom toplicama započinje okrepljujućom tjelovježbom, jutarnjom gimnastikom i neizostavnim ritualom ispijanja čaše ove ljekovite vode.

Cvetković je dalje elaborirao predanost resorta promicanju opće dobrobiti. Hotel Radan nudi sveobuhvatnu medicinsku uslugu sa četiri programa lečenja, kao i najveći wellness centar u Srbiji. Važno je napomenuti da su svi bazeni tretirani metasilicijskom kiselinom koja pruža zaštitu kože i druge blagodati.

Dodatno, kreirana je jedinstvena pomada prožeta prolom vodom. Nudimo dnevne i noćne kreme za dodatno poboljšanje zdravlja i ljepote. U svom izlaganju dr. Ana Stojanović govorila je o povoljnim utjecajima Prolom vode. Naša ljekovita Prolom voda, jedinstvenog sastava, nudi mnoštvo blagodati i pogodna je za različita medicinska stanja.

S niskim sadržajem minerala, visokom alkalnošću i pH u rasponu od 8,8 do 9,2 pokazao je izvanrednu učinkovitost u liječenju bolesti bubrega i mokraćnog sustava, probavnih poremećaja, kožnih oboljenja, pa čak i reumatizma. Širok raspon terapijskih učinaka čini ga idealnim izborom za brojne indikacije.

Svi pojedinci imaju slobodu konzumirati vodu u količini koju god žele. Zbog svog izuzetnog sastava i nedostatka kontraindikacija, ovaj napitak se može konzumirati u velikim količinama. Siguran je za svakodnevnu konzumaciju i toplo se preporučuje osobama svih dobnih skupina, uključujući djecu i trudnice.

Njegovi blagotvorni učinak proteže se kod raznih stanja poput reume, kožnih bolesti, pa čak i proširenih vena, posebno u kombinaciji s našim ljekovitim prol blatom. Osim toga, naš specijalizirani program za liječenje psorijaze dao je izvanredne rezultate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here