Liječenje gljivica na noktima može biti prilično izazovno zbog njihove uporne prirode. Tipično, infekcija počinje pojavom bijele ili žute mrlje ispod ruba nokta. Kako gljivice napreduju dalje u nokat, to dovodi do ružnog zadebljanja, promjene boje i stvaranja pukotina – što je potencijalno bolan i estetski neprijatan problem. gljive-ulje Kada nokti izgube sjaj i postanu tamni, lomljivi ili polomljeni, mogu razviti sklonost ljuštenju i ispuštati neugodan miris.

 

  • Ovo ulje, prirodni lijek, može učinkovito riješiti problem gljivica na noktima. Ljekovita svojstva origana prvi su otkrili stari Grci, koji su ga koristili za liječenje rana. Ulje origana sadrži moćne komponente poznate kao karvakrol i timol, koji posjeduju izvanredna antimikrobna i antifungalna svojstva.

No, zbog svoje jačine, nerazrijeđeno ulje origana može izazvati iritaciju kože. Kako biste to izbjegli, preporučljivo je razrijediti ulje origana u drugom ulju, a ne u vodi. Kako biste oslabili snagu ove moćne otopine, pomiješajte dvije kapljice ulja origana sa žlicom maslinovog ulja. Nastavite s primjenom ove mješavine na zahvaćene nokte dva puta dnevno dok se infekcija ne iskorijeni. Važno je znati da ovaj proces može trajati nekoliko mjeseci da bi se postigli željeni rezultati.

BONUS TEKST:

Onihomikoza, koja se obično naziva gljivičnim infekcijama noktiju, ne može se spontano riješiti; zanemarivanje liječenja omogućuje razmnožavanje gljivica i konačno oštećenje nokta. Uzrok gljivica na noktima je prekomjerni rast i razmnožavanje gljivica unutar ili ispod ploče nokta.

Ova gljivična infekcija je čest problem i pogađa oko 10% stanovništva. S obzirom na to da gljivice uspijevaju u toplim i vlažnim uvjetima, nije iznenađujuće da se njihovo prekomjerno razmnožavanje često događa unutar zatvorenih cipela, što dovodi do infekcije. Onihomikoza se može pripisati različitim uzrocima, s istim gljivicama koje su odgovorne za izazivanje svrbeža, atletsko stopalo i lišajevi također mogu uzrokovati infekcije noktiju.

Gljivične infekcije noktiju, poznate kao onihomikoza, prvenstveno su uzrokovane dermatofitima, što čini 60 do 80% slučajeva. Ova posebna vrsta infekcije naziva se tinea noktiju. Osim toga, Candida također može biti krivac, iako se češće nalazi na prstima nego na stopalima. Iako su manje uobičajene, plijesni povremeno mogu biti odgovorne i za gljivične infekcije noktiju.

Infekcije noktiju mogu uzrokovati gljivice koje već postoje na vašem tijelu ili unutar njega. Također je moguće dobiti gljivičnu infekciju ako dođete u kontakt s nekim tko je ima, kao što je član kućanstva koji s vama dijeli škarice za nokte. Prilikom posjeta pedikeru važno je osigurati da su svi alati koji se koriste pravilno sterilizirani prije upotrebe.

BONUS TEKST:

Da li sve lubenice nemaju okus i imaju vodenastu konzistenciju? Ubacite OVAJ MALI DODATAK i svaki će postati UKASAN KAO MED. Nakon što sam svjedočio ludnici koja je zavladala internetskim svijetom, podlegao sam iskušenju i donio hrabru odluku da svoju lubenicu pospem solju.

Pristupio sam ovom eksperimentu s velikim skepticizmom, u potpunosti predviđajući razočaravajući ishod. Međutim, na moje veliko iznenađenje, moja su se očekivanja u potpunosti srušila. lubenica Dodavanje soli ima dvostruku svrhu kada se radi o poboljšanju okusa lubenice. Prvo, stvara snažan kontrast prirodnoj slatkoći voća, što rezultira izraženijim osjećajem okusa.

Osim toga, sol djeluje kao sredstvo za dehidraciju, učinkovito izvlačeći višak vode iz lubenice, ostavljajući za sobom samo najukusnije dijelove. Nadalje, prisutnost soli potiče stvaranje sline, što dodatno pojačava ukupni užitak konzumiranja lubenice. Ključno je biti oprezan i izbjegavati pretjerano začinjavanje – samo posipanje soli po cijeloj kriški lubenice. Pretjerivanje sa solju imat će štetne učinke jer će nadjačati prirodnu slatkoću i ostaviti slan okus. Pokušajte i brzo ćete shvatiti da je koncept zapravo prilično dobar!