Ovaj organ, jetra, ima golemu važnost u tijelu, a prisutnost ovih simptoma ukazuje na prisutnost ozbiljnih problema koji se tiču ​​nje. Vaše lice može otkriti prve znake masne jetre: 5 simptoma koji zahtijevaju vašu pozornost. Jetra ima vitalnu ulogu u tijelu jer je odgovorna za detoksikaciju i pročišćavanje.

Kako bismo smanjili opterećenje na ovaj organ, ključno je unositi dovoljno vode, u prehranu uključiti raznoliku ponudu svježeg voća i povrća te se kloniti masne, pržene hrane i alkohola. Vitalna funkcija pročišćavanja krvi i održavanja normalnih tjelesnih procesa povjerena je jetri. Svaki kvar ili oštećenje jetre može rezultirati teškim i potencijalno smrtonosnim zdravstvenim komplikacijama.

Znaci bolesti jetre. Najčešći pokazatelj bolesti jetre je nakupljanje tekućine u tijelu. To se može prepoznati kroz oticanje nogu i trbuha. Kada jetra izgubi sposobnost stvaranja bilirubina, prirodne tvari koju proizvode crvena krvna zrnca, to rezultira pojavom žute pigmentacije na koži i očima. Ova promjena boje ukazuje na ozbiljnu bolest jetre koja potencijalno može napredovati do zatajenja jetre.

Kada je jetra ozlijeđena i ne može učinkovito rukovati krvlju, može doći do krvarenja. To može rezultirati prisutnošću krvi u različitim dijelovima tijela, poput probavnog trakta i jednjaka, što dovodi do simptoma poput povraćanja krvi ili pojave krvi u stolici. Ako jetra ima poteškoća u obradi bilirubina, to može rezultirati blijedom stolicom. Osim toga, nakupljanje viška soli (bilirubina) ispod kože može dovesti do svrbeža kože.

Kako možete utvrditi radi li vam jetra usporeno, osobito kod žena koje osjećaju bol? Usporeni rad jetre može dovesti do raznih simptoma, kao što su umor čak i uz minimalan fizički napor, glavobolje u stražnjem dijelu oka, bolovi u zglobovima i mišićima, pojačano znojenje zbog izbacivanja toksina koje jetra ne može preraditi, problemi s kožom kao što su akne i ekcemi uzrokovani nakupljanjem neprerađenih toksičnih spojeva, alergije zbog prekomjerne količine toksina u tijelu, te borbe sa zatvorom ili proljevom praćenim bolovima u trbuhu i nadutošću.

jetra Unatoč konzumaciji ograničene količine hrane, debljanje postaje problem zbog poteškoća u preradi masnoće, osobito nakon konzumacije masne hrane, što dovodi do ozbiljnih probavnih smetnji. Postojanost lošeg zadaha postaje izazov za prevladavanje. To je uzrokovano hormonskom neravnotežom koja je posljedica nesposobnosti jetre da učinkovito eliminira višak hormona.

Koncentracija postaje teža, zahtijeva značajan napor pri bavljenju mentalnim zadacima. Osjećaji depresije javljaju se bez ikakvog izlaganja traumatičnim događajima ili situacijama koje bi tipično mogle potaknuti takve emocije.

Anksioznost se manifestira zbog uznemirujuće intuicije da je nešto negativno na pomolu. Ključno je napomenuti da ovi simptomi također mogu ukazivati ​​na druga temeljna stanja. Za rješavanje problema povezanih s jetrom, traženje liječničke pomoći je imperativ, zajedno s održavanjem hranjive prehrane na dnevnoj bazi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here