U svakodnevnoj upotrebi što se tiče kuhinje nalaze se so i šećer, koje su neizbježne u raznim jelima, a i pićima. Međutim, postoji još veliki broj namirnica koje su štetne za Vaš organizam i za Vaše zdravlje, a mi Vam otkrivamo koje su to.

Zloglasne “četiri bijele smrti” koje su općenito poznate kao štetne tvari koje se nalaze u svakodnevnim namirnicama, poput soli i šećera, nisu jedini krivci na ovom štetnom popisu. Kako biste osigurali optimalno zdravlje, preporučljivo je kloniti se određenih prehrambenih proizvoda poput pomfrita i hrenovki, budući da obično sadrže meso ispod vrijednosti i opasne komponente.

Dok su mikrovalne pećnice i dalje popularan izbor za mnoge pojedince, određene su nacije uvele ograničenja njihove uporabe zbog potencijalne emisije štetnog zračenja koje može rezultirati stvaranjem tvari koje uzrokuju rak u hrani. Slično tome, pojedinci se često odlučuju za unaprijed zapakirane juhe zbog svoje pogodnosti, ali ti proizvodi često sadrže štetne sastojke koji mogu predstavljati značajnu prijetnju ljudskoj dobrobiti.

Osim komercijalno proizvedenih juha, kobasica, hrenovki, čipsa i sličnih artikala, većina prehrambenih proizvoda sadrži štetne tvari koje predstavljaju znatnu prijetnju našoj dobrobiti. Među tim tvarima je i kalijev glutamat, također poznat kao E621, bezbojni konzervans koji može imati negativne učinke na mozak, srce i cjelokupno fizičko stanje.

Pronađen u raznim izvorima hrane, savjetuje se da se klonite određene nezdrave hrane kako biste potaknuli dug i uspješan život. Pašteta se, na primjer, obično pravi od najisplativijeg i nekvalitetnijeg dostupnog mesa. No, ako je pašteta isključivo mesna, to ne bi trebalo zabrinjavati. Uključenje kože, kostiju, kopita i hrskavice ispunjava dio glave.

Više od polovice mesnog umaka čini voda, ali i dodatne komponente poput masnoće, kožice, škroba, raznih začina, pa čak i emulgatora i drugih kemikalija kojih u pojedinim vrstama mesa može biti i do 30%. Konzervirane paštete manje su štetne za zdravlje u usporedbi s paštetama s puno soli. Ipak, nema potrebe da se trajno odreknete svog omiljenog umaka.

Izrađujući ga u udobnosti svog osobnog prebivališta, dobit ćete sveobuhvatno razumijevanje njegovih sastojaka. Dobiven iz biljke suncokreta, margarin je omiljen začin sastavljen od kemikalija i biljnih ulja. Nažalost, proces ekstrakcije, koji uključuje izlaganje ulja visokim temperaturama, eliminira bitne vitamine i antioksidanse. To pak rezultira stvaranjem štetnih slobodnih radikala koji ugrožavaju staničnu dobrobit i povećavaju rizik od razvoja raka.

Nadalje, ova ulja posjeduju inherentan nedostatak zdravlja. U kombinaciji s raznim kemikalijama, margarin se skrutne u poseban oblik, što predstavlja značajan rizik. Posljedično, maslac se pojavljuje kao poželjna opcija za mazanje kruha zbog njegove vrhunske sigurnosti u usporedbi s margarinom. Sir je vješto narezan na delikatne, pojedinačne dijelove. Važno je naglasiti da se ovaj specifični sir ne sastoji samo od čistog sira.

  • Ova činjenica je evidentna. Umjesto toga, izrađen je od ostataka iz postupka proizvodnje sira. Stvarnost je da je samo pedeset posto komponenti koje se koriste u ovom siru pravi sir. Preostali dio sastoji se od vode, masti, emulgatora i umjetnih boja, a sve je pomno odabrano da pojača njegovu vizualnu privlačnost. Važno je napomenuti da ovaj sir sadrži dvostruko više soli nego u običnom siru.

Nadalje, u pogledu udjela masti, ovaj proizvod ima veću koncentraciju masti od bilo kojeg drugog dostupnog mliječnog proizvoda. Nutricionisti savjetuju ljubiteljima kokica da izbjegavaju kokice iz mikrovalne jer spadaju u štetnu hranu. Razlog za to je uključivanje kemikalije povezane s povećanim izgledima za rak, reproduktivnim problemima i komplikacijama s bubrezima.

Nadalje, brojne marke kokica za mikrovalnu sadrže sintetičke arome, transmasti i tvari koje mogu izazvati migrene i mučninu. Kako bi se zaobišla ova zabrinutost, stručnjaci predlažu da pojedinci koji uživaju u kokicama umjesto toga biraju konvencionalne metode pripreme.

Hrenovke, omiljeno jelo koje se često poslužuje na okupljanjima i proslavama, sadrže zbrku sastojaka koji možda i nisu najukusniji. Nakon što prođu kroz fazu obrade, nokti, koža, kopita, crijeva, vene, hrskavica i meso postaju neidentificirani. Ovi sastojci, uz soju, škrob, začine, vodu, višak soli, konzervanse, boju za ruž i ekstrakt paprike, koriste se za stvaranje ove nadaleko poznate delicije.

Međutim, važno je napomenuti da ove komponente mogu imati štetne učinke na tijelo. Stoga je preporučljivo kloniti se hrenovki i istražiti domaće kobasice kao zdraviju alternativu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here