Prva dama Srbije Tamara Vučić je prije nekoliko godina otvorila svoj račun na društvenoj mreži Instagram i dana ima veliki broj pratitelja. Ona sa njima ponekad podijeli i neki detalj iz privatnog života.

Opće je poznato da je sadašnji predsjednik Srbije, u drugom braku, oženjen Tamarom Vučić. Zajedno imaju sina Vukana. Predsjednik je prije toga bio u braku s pokojnom Ksenijom Vučić, poznatom novinarkom, s kojom je dobio dvoje djece. Povodom sedmog rođendana sina Vukana, Amara Vučić, supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, oglasila se na Instagramu.

Prva dama Srbije često objavljuje slike sa službenih putovanja, ali i intimne kadrove koji bilježe trenutke sreće s nasljednikom. Naš željeni san konačno se ostvario prije sedam godina kada je u naše živote ušao živahan, sladak i privržen mladić.

Potaknuti strašću i nepokolebljivom odlučnošću, krenuli smo u ovu avanturu, ukrašavajući je srećom, sjajem i vitalnošću. Svaki dan je bujna svetkovina, kako majka s ponosom izjavljuje, a kontinuirani tok dobrih želja ne pokazuje znakove smanjenja.

Biografija:

Tamara Vučić, diplomirana politologinja, rođena je u Beogradu 1981. godine, a odrasla je u Loznici. Trenutno živi u glavnom gradu Srbije, a supruga je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Tamara i Vučić 2017. godine dobili su sina Vukana. Prije inauguracije njezina supruga za predsjednika, o Tamari Vučić bilo je ograničeno znanje. Kasnije su mediji otkrili da je završila studij na Fakultetu političkih znanosti te da je od 2010. bila savjetnica za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova.

  • Tamara je u ulozi prve dame Srbije poznata po njezina hvalevrijedna humanitarna nastojanja. Tijekom svog mandata blisko je surađivala s istaknutim pojedincima uključujući Emine Erdoğan, Michelle LaVaughn Obama i Peng Liyuan, između ostalih utjecajnih osoba. Nakon završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja u Loznici, Tamara Vučić diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Beogradu.

Nažalost, ostali su neotkriveni njezini dosadašnji zahvati prije ulaska u tim ministra vanjskih poslova Srbije. Nakon što je od 2010. preuzela mjesto savjetnice za Europu u MVP-u, kako je navedeno na njezinom profilu na Linkedinu, zadržala je nisku medijsku prisutnost i suzdržala se od davanja intervjua nakon inauguracije svog supruga. Nažalost, srpska javnost ima ograničen pristup detaljima o njezinu odrastanju i obrazovanju.

Medijski članak sugerira da je Tamara tijekom mladosti nakratko razmišljala o karijeri modela, ali je naposljetku odustala od toga zbog nedostatka entuzijazma za to područje. Naime, novinarka je dala prednost svojoj kompletnoj osobnosti u odnosu na fizički izgled, ističe isti izvor. Nadalje, odlomak naglašava njezino široko hvaljenje i izvanredna akademska postignuća tijekom godina obrazovanja u Loznici, uz njezinu odliku kao jedne od najboljih učenica u osnovnoj i srednjoj školi.

S 29 godina osigurala je mjesto savjetnice u Ministarstvu vanjskih poslova, ponosno pokazujući svoju diplomu Diplomatske akademije spomenutog ministarstva na svom Linkedin profilu. Medijsku pažnju privukla je 2013. godine, udajom za ministra obrane i prvog potpredsjednika srbijanske vlade. No, tek je u ožujku 2016. debitirala u srpskim medijima.

Prvo pojavljivanje bilo je u Bijelom dvoru, gdje se pridružila četrdesetak drugih žena u proslavi Međunarodnog dana žena na svečanom ručku princeze Katarine Karađorđević. Zanosna ljepota žene koju je Vučić skrivao tri godine nije prošla nezapaženo u medijima. U listopadu iste godine pojavila se na prijemu u New Yorku koji je priredila Michelle Obama, bivša prva dama Amerike. Upravo se na tom događaju upustila u razgovor s jednim od osnivača “Autism Speaks”.

Dok je njezin suprug igrao aktivnu ulogu u kampanji za predsjedničke izbore 2017., Tamara je donijela odluku o suzdržavanju od sudjelovanja. Dokumentirana je Vučićeva odluka da umjesto supruge na glasanje dovede kćer Milicu. Ipak, Tamara je svojom elegancijom i karizmom osvojila brojne pojedince tijekom Vučićeve inauguracije u lipnju 2017. Otkako je njezin suprug preuzeo dužnost predsjednika Srbije, Tamara se svim srcem posvetila filantropskim pothvatima.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here