ZVALI SU JE PRINCEZA SA DEDINJA: Bila je ćerka moćnika, predozirala se i umrla, a celu porodicu odnela je zla kob!(FOTO)

0

Ukoliko slušate zabavnu i alternativnu muziku iz perioda bivše Jugoslavije, sigurno se sjećate jednog od slavnih beogradskih bendova novog vala a to je bila grupa VIA Talas. Ovaj bend su osnovali muzičar, pjevač a kasnije i basista EKV-a Bojan Pečar kao i pjevačica Mira Mijatović čiji je otac bio Cvijetin Mijatović.

VIA Talas su izbacili jedan ali odličan album po imenu “Perfektan dan za banana ribe” i ostvarili veliki hit sa pjesmom “Sama”, ali ono što mnogi nisu znali je kakav je život Mire bio prije nego je umrla tako što se predozirala drogama. Naime, prelijepa Mira i njena sestra Maja su bile kćerke predsjednika Predsjedništva SFRJ poslije Tita, Cvijetina Mijatovića i svi detalji njihovih privatnih života su bili strogo čuvana tajna radi jako visoke pozicije njihovog oca. Mira je imala sklonost prema muzici i umjetnosti te je izgledom podsjećala na Avu Gardner, ali je za razliku od sestre Maje bila dosta povučenija.

Rođena je u Ljubljani i njena majka bila je glumica Sibina Mijatović koja je umrla devet godina kasnije. Mira se pojavljuje na samo nekoliko slika na internetu jer je njen život bio toliko tajnovit a svi su je zvali “princeza sa Dedinja” jer su tu Mijatovići živjeli.

Mira i Maja su bile dosta različite i na svoj način su iskazivale buntovništvo prema ocu, a kao i većina tadašnje omladine u velikim jugoslovenskim gradovima, navukle su se na drogu koja je u državu dolazila sve više nakon Titove smrti, vrlo vjerovatno kao pokušaj Amerikanaca da razore Jugoslaviju iznutra.