Zorica se sa Balkana otisnula u Ameriku sa namerom da se upusti u sezonski poduhvat i prikupi finansijska sredstva. U periodu dužem od tri mjeseca, uronila je u transatlantsko iskustvo, marljivo se baveći dva ili tri zanimanja, i na kraju se vratila. Njen trijumf bio je u potpunosti prikazan u videu koji je podijelila na popularnoj platformi Tiktok.

Tijekom svog boravka u Americi, koji je trajao tri i pol mjeseca, uspio sam osigurati početnu priliku za zaposlenje još u Hrvatskoj. To je omogućeno uz pomoć agencije. Obavljala sam ulogu servera ili hostese u objektu. Serveri su uz napojnice primali satnicu od osam dolara, dok su hostese zarađivale 15 dolara po satu plus napojnice. Kao poslužitelj, imao sam prednost što sam primao veće napojnice, koje su se obično kretale od 150 do 200 dolara po smjeni doručka. Tokom tri mjeseca, radeći ukupno 20 sati sedmično na ovoj poziciji, akumulirao sam ukupan prihod od 6.500 dolara.

U ovom videu objašnjava da je prihvatila drugi posao kuharice. U špici sezone je posvetila oko 55 sati sedmično radu na hladnoj liniji, dok je van sezone radila 30 sati sedmično. Njena satnica je bila 20 dolara, a za sve prekovremene sate dobijala je 30 dolara po satu. Osim toga, samostalno je našla drugi posao i tamo zaradila ukupno 11.800 dolara. Obe njene plate bile su podložne poreskim olakšicama, koje se mogu povratiti uz pomoć agencije. Ona predviđa da će povrat poreza pokriti troškove programa i omogućiti joj da otputuje u Ameriku. Ukupno je zaradila 18.300 dolara tokom tri mjeseca radeći na dva posla.

U komentarima su joj čestitali pojedinci, a ona je dodatno pojasnila da navedeni iznos predstavlja njenu neto zaradu i da će dobiti dio poreza koje je platila.