ZNATE LI ŠTA SU OVE BIJELE TAČKICE OKO OČIJU? NI SLUČAJNO IH NE ISTISKUJTE: EVO KAKO SE UKLANJAJU, TREBAJU VAM SAMO 3 SASTOJKA KOJE IMATE U KUHINJI

0
245

Bijele, vrlo vidljive tvrde tačkice ili tzv. milje, mogu se stvoriti na kompletnom licu, a stvaraju se tako da keratin zapravo ostajen zarobljen ispod same površine kože, čime nastaje malena cista.

Također, može doći do akumulacije loja i masti. Ono što svi obavezno morate znati je da ih nikada ne biste smjeli istiskivati, obzirom da su one preduboko smještene ispod kože i nalaze se na najosjetljivim dijelovima. Ako i dalje ne želite ići kod svog doktora, možete ih pokušati ukloniti jednom veoma interesantnom metodom:

Ono što trebate je:
– Šećer
– limun i
– maslinovo ulje

Priprema se na sljedeći način:

Ubacite dvije kašike šećera i pomiješajte sa sokom koji ste napravili od pola procijeđenog limuna i u ovu smjesu dodajte jednu kašiku maslinovog ulja.

Ovako se primjenjuje:

Trebate veoma nježno umasirati ovu smjesu u svoju kožu i ostaviti da djeluje nekih otprilike petnaest do maksimalno dvadeset minuta. Zatim sve fino isperite toplom vodom.

Ovu smjesu treba stavljati na lice sve dok ne postignete željene rezultate. A ukoliko biste vjerovali studijama i drugim ljudima koji su to već probali, oni kažu da je potrebno desetak dana da se uklone te tačkice.

U nastavku ćemo da vam pokažemo par vježbi kako opustiti oči.

Sigurni smo da znate da je to jedna od najboljih stvari koje imamo, to je naš vid. Međutim zbog ovog modernog načina života i sve dužeg sjedenja ispred zaslona računara, televizora i telefona naše oči jako pate.

Zato ćemo vam pokazati kako sa par laganih vježbi da uspješno odmorite svoje uči.

Sva detaljna upustva pročitajte na ovom linku OVDJE