ŽIVOT GA NIJE MAZIO ! SVI SU GA ODBACILI,A SADA JE…

0

Bosanskohercegovački slavuj kako ga mnogi nazivaju,i kralj sevdaha ovog vremena je jedan od najuticqajnih umjetnika danšnjeg vremena.On nikog ne ostavlja radvnodušnim prvenstveno zbog svoh izgleda,koji plijeni pažnju gdje god da se pojavi,pa onda i svojim rijetko zastupljenim vokalom.

 

Božo Vrečo je bosanski interpretator i autor sevdalinki.Rođen je 18.oktobra 1983 godine u Foči. Sada trenutno živi i radi u Sarajevu.

On je odrastao sa svojom majkom i dvije sestre,a otac mu je umro kada je imao samo pet gdoina. Njegova majka je slikarka i uvijek mu je pružala bezuvjetnu podršku da se bavi umjetnošću.On je slikao i prodavao svoja djela,a već ima spremnu izložbu,ali je za saad ne želi predstaviti javnosti.

Kada je muzika u pitanju,samouk je,nikada nije išao na časove.Glas vježba isključivo preko instrukcija poutem interneta.

Odrasatao je sa mnogo emocionalnih ožiljaka i odbacivanja u sredini.Život ga nije mazio ni najmanje ,jako je skromno živio,a bio je ubijeđen da će mu se ukazati šsansa za uspjeh.On je po struci magistar arheologije.Bez muzučkog obrazovanja uspio je da prevatziđe sve prepreke da stekne svjestku slavu.

 

Osim pjevanja on se od ostalih muzičara izvdaqja i po posebnom stilu oblačenja.Natupe obično započinje u elegantinim muškim odjelima,nakon čega se presvlači u raskošnu haljinu i nosi veliki broj ogrlica.

Osim sevdaha on još uživa u džezu ,bluzu i soulu pa se trudi da njihove elemente unese i u svoju interpretaciju.Pjevači koji su mu bili inspiracija su bili Himzo Polovina,Selim Salihović,Emina Zečaj,Nada Mamula i drugi.

On se u slobodno bavi poezijom,slikarstvom,dizajnom,planira putovanja,a ranije je radio kao i profesor.Trenutno živi u Sarajevu, ali trudi se da što češće ide u Foču kod svoje porodice.