Rođen u Beogradu 1974. godine, Nikola Đuričko potječe iz obitelji raznolikih zanimanja. Majka Mila radila je kao laboratorijska tehničarka u Kliničkom centru, dok je otac, također Nikola, pilot. Gluma i glazba su dio obitelji, budući da se tim područjima bavi i njegov stariji brat Đorđe. Uz to, djed mu je bio šef rasvjete u JDP-u, a teta je radila kao suflerica u istom kazalištu. Naime, njegova baka Tomanija se pojavila u popularnim srpskim serijama kao što su “Kamioni”, “Vruć vetar” i “Povratak nenapisanog”. Unatoč tome što je u početku želio krenuti očevim stopama, Nikola se ipak odlučio baviti glumom.

U dobi od četiri godine dobio je svoju prvu ulogu uz pomoć bake, pojavivši se u novogodišnjem programu. Potom se pridružio studiju glume Radio Beograda, koji je vodio Mika Aleksić. Nikola je brzo stekao afirmaciju i glumio u raznim emisijama Edukativnog programa za djecu, a Nikola Kojo vodio je njegovu grupu. Godine 1989. kreće drugim putem i upisuje srednju školu za dizajn. Nakon što je završio trogodišnji period, našao se u društvu nepoćudnih osoba koje su ga utjecale na eksperimentiranje s drogama i alkoholom. Sa 16 godina donio je odluku da se odseli od roditelja i živi samostalno. Osigurao si je mali stan od 17 kvadrata u Ulici kralja Milana. Odjednom je preko noći stekao slavu i nakupio pozamašnu količinu novca koju je potrošio bez puno razmišljanja. U razdoblju od četiri mjeseca surađivao je s Mikom Aleksićem paralelno pripremajući prijamni ispit na Fakultetu dramskih umjetnosti. Od 680 prijavljenih kandidata, Nikola je bio među 16 sretnih koji su primljeni u program. Bio je smješten u klasu cijenjenih profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića, gdje je studirao uz Aleksandru Janković, Dejana Lutkića i Borisa Milivojevića. Godine 2001. Nikola se prijavio u vojsku, proveo tri mjeseca u Zaječaru kao dio pješaštva, a potom šest mjeseci u Glavnom stožeru prometne policije. Od 1997. do 2002. bio je u braku s javnosti nepoznatom privatnicom Ivanom. Upravo mu se 2002. godine na snimanju filma “Kordon” susreo put s producenticom Ljiljanom Nešić.
Nakon što su krenuli na romantično putovanje, odlučili su se vjenčati u tajnosti. Njihova zajednica bila je blagoslovljena kćeri Nađom 2004. godine, a zatim rođenjem sina Đorđa 2008. godine. Ime Đorđe odabrali su prema cijenjenom obiteljskom običaju.

Nikola Đuričko prije četiri godine otvorio je novo poglavlje u svom životu kada se s obitelji preselio u Ameriku. Uspon Nikole Đuričke do zvijezda dosegao je nove visine zahvaljujući njegovoj ulozi u hit seriji “Stranger Things”, a njegova besprijekorna integracija u zagonetni svijet serije bila je izvanredna.Još jednom je dokazao svoj talenat i umijeće.  Nadalje, njegova rezidencija u Los Angelesu savršeno sažima suštinski američki san. Nakon što je živio u stanu sa suprugom Ljiljanom i djecom, glumac je na kraju prešao u dvokatnicu kao njihovo novo prebivalište. Dokazi izneseni na Instagram fotografijama potvrđuju da Nikola Đurićko boravi u Los Angelesu u prostranom i svijetlom ambijentu, uređenom modernim namještajem. Središnja točka doma je dnevni boravak koji ima bijeli namještaj i služi kao zajednički prostor za četveročlanu obitelj.

Prema uvriježenom mišljenju, idealno mjesto za bilježenje ljepote rođendanskih torti na fotografijama je veliki blagovaonski stol. Nikola je lani u srpnju proslavio 49. rođendan puhanjem u svjećice, dok Ljiljana trenutno obilježava svoj poseban dan. Njezin suprug uputio je svojoj supruzi tople želje za njezin rođendan. Naša jutra počinju zajedničkim doručkom, nakon čega Lilja prati Đorđa do obližnje škole, a ja vozim Nađu do njene škole. Tijekom naših vožnji automobilom, udubljujemo se u CD-ove na španjolskom jeziku kako bismo poboljšali svoje učenje. Ostatak dana ispunjen je raznim aktivnostima, kao što su obavljanje svakodnevnih obaveza, priprema za vozački ispit, otkrivanje novih dijelova grada, snalaženje kroz birokratske procese, udubljivanje u skripte i uživanje u društvu naših prijatelja. Nikola je ranije podijelio djelić njihove dnevne rutine. Rezidencija Nikole Đurička u Los Angelesu nalazi se u neposrednoj blizini oceana, što je čini idealnom lokacijom za ugodnu šetnju.