ŽENE U SRBIJI SE ZBOG KORONE ODALE ALKOHOLU! Šokantni podaci, klinike za lečenje krcate, stručnjaci OTKRILI RAZLOGE!

0

Svi smo svesni kako su protekle poslednje dve godine zbog pandemije korona virusa. Na mnoge ljude je uticala. Pored fizičkih tragova, na mnoge je ostavila i psihičke tragove. Zbog svega toga promenio se stil života. Poznato je se počelo raditi od kuće, maske su bile obavezne, dezinfekcija. Kasnije su se pojavile vakcine, a broj zaraženih je uporno rastao.

Nije ni čudo što su mnogi zbog svega toga priznali da im se pogoršalo psihičko i mentalno stanje. U svemu tome, pojavio se jedan trend koji na prvi pomen deluje jako ludo, a to je da su se mnoge žene u ovom periodu odale alkoholu. Ovo predstavlja zabrinjavajući podatak.

Recimo u Srbiji je procentualno porastao čak četiri puta broj žena koji su postali alkoholičari od početka pandemije korone viruse pa sve do danas. Izgleda da je ženama dosta teže pao pritisak koji je sa sobom nosila korona. Uz to, morale su da brinu o porodici, deci i kući. Ovim putem se oglasila i Diana Raketić koja je direktorka Specijalne bolnice za bolesti zavisnoti u Beogradu, te istakla da na lečenje dolaze najviše visokoobrazovane žene i majke od 35 do 50 godina.

Ispostavilo se i to da su više od 70 odsto pretrpele neki vid zlostavljanja od strane svojih parnera. Na sve to je došla i pandemija korone virusa, te je pitanje kakvi će procenti onda biti. Uz to se može dodati i činjenica da se žene menjaju tokom ciklusa zbog hormona. Ono što mnoge žene tada ne razmišljaju je to da uzamanje alkohola, sedativa i sličnih stvari može dovesti samo do gore situacije, nasilja i svađa. Nakon svega toga, kada situacije postane nepodnošljiva, odluče se potražiti pomoć. To sve sledi još jedan problem sa kojim se žene suočavaju, a to je osuda okoline. Teško im je da odu kod lekara opšte prakse i zatraže uput za našu kliniku, objasnila je Raketićeva.