Kako bi sve upozorio na opasnosti koje prijete, jedan od čitalaca portala “prirodna-medicina.info” dostavio je ovaj tekst. “Tokom operacije uklanjanja tu*ora iz želuca moje prijateljice, uklonjena je i poprilična cista. Krv tamne boje bila je unutar ciste koja je izrezana. Nadala se da će se oporaviti nakon operacije, ali sada je u užasnom stanju. Nakon operacije povraćala je nekoliko mjeseci, posjetila je svog ginekologa po savjet, a on joj je postavio zbunjujuće pitanje.

Pozitivno je odgovorila kada ju je pitao da li često jede pileća krilca i pitala se kako on to zna o njenim prehrambenim navikama. Dobro je poznato da mnoge kokoši dobijaju injekcije steroida kako bi ubrzale svoj rast, što omogućava zadovoljenje osnovnih potreba ovog društva – potrebe za hranom. Istraživanja pokazuju da se steroid ubrizgava u vrat ili krila pilića. Zbog toga, određeni dijelovi piletine imaju najveću koncentraciju steroida.

Istraživanja pokazuju da se steroid ubrizgava u vrat ili krila pilića. Zbog toga, određeni dijelovi piletine imaju najveću koncentraciju steroida. Također morate biti svjesni da, iako ovi steroidi ubrzavaju rast, imaju strašne negativne posljedice na tijelo. Imaju mnogo štetniji učinak na žene jer mijenjaju njihove hormone, što ih čini ranjivijim na nastanak cista na maternici i dojkama. Potrebno je da stalno pazite šta unosite u vaš organizam, jer je zaista istina da se ono što jedete, samim tim je potrebno da se zdravo hranite i da birate pažljivo namirnice koje ćete jesti kako bi se osjećali zdravo, ali i kako bi zapravo i bili zdravi. Pažljivo birajte vaše namirnice.