Zemljotres istjerao ljude iz kuća, ovo je rekord do sada! SVE SE TRESE, SVE SPADA 7,2 STEPENA PO RIHTERU IZ ZEMLJE! (VIDEO)

0
251

Dugo vremena nismo imali nikakvih vijesti vezano za zemljotrese koji su u posljednjih godinu dana jako puno puta pogađali balkansko tlo. Vjerujemo da ste upoznati da je do sada najviše stradala Hrvatska, koja je jako puno puta pogođena žestokim zemljotresima u roku od samo 2 mjeseca. Petrinja i Sisak su najviše nastradalai, a epilog cijele priče u decembru prošle godine jeste 5 poginulih osoba.

Baš iz tog razloga, jako veliki broj porodica iz ovoga područja se totalno iselilo, dok su neki otišli kod svoje rodbine u Bosnu ili Srbiju. Prema podacima sa kojima raspolažu hrvatski internet portali, na dnevnom nivou, jedno dijete napušta školu, a to je jasan podatak da je ovo područje polako postalo nepoželjno za život. Jednom kada vas pogodi zemljotres od 6 stepeni po rihteru, u toj kući više nije jednostavno zaspati.

Strah se uvuče u kosti, tako da se jako teško vratiti na svoje ognjište. Ove subote je glavna vijest u svijetu žestoki zemljotres koji je pogodio Japan, a njegova jačina je bila rekordnih 7,2 stepena po rihteru. Područje regije Mijagi je pogođeno zemljotresom, a rano jutros je izdato i crveno upozorenje za pojavu Cunamija, koje je kasnije povučeno.

Kako TV stanice prikazuju, talasi visine jednog metra su pogađali obalu, a snimci nadzornih kamera, pokazuju zapravo koliko je sve bilo jako rano jutros u zemlji izlazećeg sunca. Pogledajte i sami ove strašne snimke…