ZBOG OVOG JEZERA U SRBIJI SE LEDI KRV U ŽILAMA – NEVEROVATNA PRIČA (FOTO)

0

Prostori Balkana su geografski, ali i istorijski gledano jako zanimljivo podnevlje. Imamo razne predele planina, ravnica, reka i jezera. Mi se danas dotičemo jednog poznatog jezera u Srbiji, za koje sigurno niste znali da krije velike misterije do te mere da se ledi krv u žilama. U pitanju je Borsko jezero i saznajte šta je to tako strašno što se zapravo vezuje za ovo jezeru u nastavku ovog teksta!

Pre svega, Borsko jezero se nalazi kod Bora, u istočnoj Srbiji, na oko tri sata vožnje od Beograda. Jezero spada u red najlepših veštačkih jezera u Srbiji, a zahvaljujući izvanrednoj prirodi koja ga okružuje, godinama je jedna od omiljenih destinacija za letnji odmor gostiju iz Srbije i regiona.

Zbog ovoga jezera se razvio i turizam, pa tu imamo brojna mesta i apartmane i restorane. Mnogi ljudi ipak ili dođu ili izbegavaju da dođu zbog jedne stvari, a to je čuvena priča o “čudovištu iz Borskog jezera”. Naime, vo biće se opisuje kao velika zmijolika riba sa krilima i konjskom glavom. Ovo biće se uglavnom viđa noću. Zbog te priče, često ga nazivaju ”srpsko čudovište iz Loh Nesa” – iz Škotske.

Kada padne noć, na ovom jezeru se pojavljuje senka bez konkretnog oblika, ali sa krilima i konjskom glavom koja izlazi iz vode i zastrašuje ljude. Ovo mistično čudovište ili avet čak plaši i one koji bi stoku odveli na ispašu. Prvi puta se za ovo čulo još 1980-ih godina kad su se navodno dvojica mladića susrela sa ovim bićem dok su se kupali u jezeru.