Brojna medicinska istraživanja sugeriraju da postoji neurološka veza između određenih dijelova tijela i naših unutrašnjih organa. Stoga, pregled naših ušiju može pomoći u identifikaciji našeg sadašnjeg nivoa zdravlja ili nam čak pomoći da predvidimo potencijalne buduće zdravstvene probleme. Uši također mogu pomoći u liječenju nekoliko poremećaja. Kako je to moguće, pitate se? Pogledajte tekst za rješenja.

Neki od razloga crvenog uha:

Opekline od sunca mogu biti uzrok crvenog uha. Kada je vaše uho izloženo previše sunčeve svjetlosti bez ikakvog pokrivača, to se događa. Do nedjelju dana možete osjetiti i dodatne simptome, uključujući toplinu, bol, osetljivost i druge. Opekline od sunca možete izbjeći nošenjem ovratnika za šešire i kremom za sunčanje na ušima.

Iscjedak ili crvenilo tijela mogu uzrokovati crvene uši. Uz to, crvenilo uzrokuje zagrijanu kožu koja peče. Glavni razlog crvenila je emocionalni odgovor, koji uzrokuje proširenje krvnih sudova na određenim lokacijama kao rezultat poruka nervnog sistema. Hormoni, hrana, alkohol, lijekovi, vježbanje, varijacije u temperaturi i zdravstveni problemi su još neka objašnjenja. Crvene uši mogu biti posljedica kožne bolesti poput erizipela ili celulitisa. Osim toga, možete dobiti vruće, natečene i svrbežne uši. Kod erizipela može se vidjeti plikovi ili izdignuti prsten koji okružuje upaljenu regiju.

Seboroični dermatitis može uzrokovati da uši postanu crvene. 2 do 5 posto ljudi ima ovaj problem. Koža postaje prljava, svrbi i crvena kao rezultat. Može utjecati na stražnju stranu vašeg vanjskog uha ili se možda pomaknuti u smjeru vašeg unutrašnjeg uha, uključujući čašicu za uho i ušni kanal. Vaš imuni sistem može biti krivac i utiče na hrskavicu. Prvi znakovi koje možete primijetiti su crvene i bolne uši. Može se zadržati danima ili sedmicama i proširiti se na druga područja uha. Takođe možete imati problema sa unutrašnjim uhom. Gubitak sluha može biti dugoročni rezultat ovog stanja. Od ključnog je značaja da se posavjetujete sa svojim ljekarom jer se može proširiti na druge dijelove tijela.