Trenutno Vijesti

ZAMRZLI SU TIJELO ROĐENE KĆERKE: SVI ih osuđuju, a priča koja se krije iza toga zaledit će vam KRV U ŽILAMA (FOTO)

Ljudi su jako povezana bića koja u potpunosti zavise od drugih bar u smislu socijalizacije a glavni stub svakog društva je porodica. Kada izgubite neku blisku osobu jako s e teško emocionalno oporavljate od toga a svi se slažu da je najgore da roditelj doživi gubitak svog djeteta i oni koji su na žalost imali ovakav slučaj znaju da ne postoji veća bol i gubitak od ovoga.

Roditelji bi uradili sve da pomognu svojoj djeci posebno kada su bolesna i kada im je život u opasnosti. Najviše snage je potrebno da bi čovjek mogao iz dana u dan gledati kako njegovo dijete kopni pred njegovim očima a on mu ne može pomoći. Kada su u pitanju neizlječive bolesti kod djece, roditelji do posljednjeg momenta gaje nadu da će ozdraviti a kada se to ne desi, mnogi nalaze za druge i pomalo čudne načine da se bore sa tugom i prazninom koja je nastala u njihovom životu.

Jedna djevojčica sa Tajlanda koja se zvala Ajnc je imala teški oblik zloćudne bolesti koja je zahvatila njen mozak a roditelji su činili sve da pronađu način da ona ozdravi. Njena bolest je otkrivena prije šest godina i tada je već bolest bila jako uznapredovala i tumor je bio zahvatio čak 11 cm njenog mozga. Doktori su roditeljima odmah rekli da je malo vjerovatno da će ona preživjeti i maksimum koji su joj mogli predvidjeti je bio još pet godina života.

Ipak njeni roditelji nisu odustajali i u nardnim godinama je nad malom Ajnc izvršeno 12 operacija i prošla je kroz veliki broj zračenja i hemotreapija. Ali sve je bilo uzalud i mala Ajnc je preminula. Njeni roditelji su tada odlučili da njeno tijelo neće pokopati nego će ga kriogeno zamrznuti jer se nadaju da će jednog dana tehnologija toliko napredovati da će je uspjeti oživjeti.

Oglasi – Advertisement