ŽALOSNA SUDBINA NAŠE SLAVNE GLUMICE ! ŽIVJELA KAO ZVIJEZDA,A UMRLA..

0

Slavna srpska glumica Gizela Vuković živjela je kao zvijezda, a umrla u siromaštvu, kao beskućnica, sa bolesnom kćerkom i unukom koji boluje od teškog oblika autizma. Njena životna priča tjera suze na oči.


Gizela Vuković, priznata srpska glumica i bivša supruga pjevača Zvonka Bogdana preminula je 2015. godine u mračnoj sobi samačkog hotela u kome je provela zadnjih 13 godina svog života.

Ona je dobitnica “Zlatne arene” u Puli. Bila je zvijezda domaće kinematografije, a onda joj je sreća odjednom okrenula leđa. Zbog finansjiskih problema našla se na rubu egzistenicije, zbog čega je njen dom postala sobica ovog hotela, koju je samo prvih nekoliko mjeseci imala novca da plaća.

– Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove… Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku, nijednu. Ne znam ni gde mi je ostala “Arena”. Ne znam koga nisam pitala za pomoć. Međutim, svi su me zaboravili- ispričala je Gizela svojevremeno.

Predosjetila je da neće dugo još živjeti,ali je do zadnjeg dana svog žvota brinula o svojoj bolesnoj kćerki Milici i njenom sinu Branku koji je bolovao od autizma.

Iako su joj socijani radnici predlagali da se preseli u starački dom,ona to nije željela.Nije mogla da napusti kćerku i unuka.
– Kako da se razdvojim od njih dvoje. Moja penzija je i njihov prihod. Ne mogu da se razdvajam od njih, ne mogu. Oni su mi sve što imam. Neću se razdvajati od njih pa makar poslednje dane sedela na ulici. Samo da mi je da vidim neki skroman, svoj krov nad glavom pa nek sutra umrem – rekla je Gizela pred smrt.

Ona je preminula 29. marta 2015, u 89. godini, zaboravljena od svih.