ZABORAVITE MARINADU, 1 SASTOJAK OMEKŠAVA MESO MNOGO BOLJE: Profesionalni kuhari stalno koriste ovaj jednostavan trik

0

Jednom u životu svi mi doživjeli da smo pripremili meso koje nije mekano bilo, nego žilavo. Nije nam ni mariniranje u tome pomoglo.

Ukoliko biste željeli spremiti juneće meso ali da se topi u ustima, onda bi bilo dobro da isprobate ovaj jednostavan trik sa kivijem, a zbog njega ćete imati meso koje će biti izuzetno mekano i koje će se topiti u ustima.

Sve što biste trebali uraditi je sljedeće, da meso obložite kriškama kivija, da ga ostavite tako da odstoji neko vrijeme prije same pripreme.

Zbog čega je kivi dobar? Dobar je jer u sebi ima proeolitičke enzime, oni će vam pomoći da razgradite vezivno tkivo u mesu, nakon toga će ono vrlo mekano da postane.

Ako meso u marinaru stavljate, uradite sve kao što ste planirali, ali na kraju obavezno dodajte na kriške izrezan kivi neki sat do dva prije pripreme.

Važno je da meso ne bude predugo obloženi kivijem, da ne bi postalo suviše mekano a potom da se tokom pripreme raspadne.

Na meso sličan efekat ima i ananas, umjesto kivija možete ovu tropsku voćku iskoristiti.

Pokušajte s našim trikovima, vjerujemo da će vam uspjeti i da ćete biti prezadovoljni kad sve završite. Ostanite i dalje uz nas, jer uz nas ćete dobijati samo vrhunske trikove i specijalitete. Danas je divan dan, možete iskoristiti lijepo vrijeme vani da napravite neki roštilj, ali isprobajte naš metod, vjerujemo da će vam on pomoći u rješavanju vašeg problema.

Ostanite i dalje uz nas, kao i svaku put do sad.