ZABOLJETI ĆE VAS GLAVA OD NJE: Ovo je zagonetka koja je zbunila cijeli internet, pokušajte vi da je riješite!

0
140

Ovih zadnjih nekoliko dana internetom i društvenim mrežama se širi odnosno kruži jedna zanimljiva zagonetka koja je doslovno zbunila gotovo sve one koji su je pokušali riješiti na neki način.

Ta zanimljiva zagonetka ide ovako:

“Šta to ima tri slova, nekada ima sedam, a nikad šest”. Dopustite nam da vam prvo pružimo malu pomoć, to nije neki predmet niti je riječ o bilo kojoj osobi. Dakle, šta bi to moglo da bude?

Dakle, ono što ima tri slova, ponekad sedam, a nikad šest. Evo i vaše prve velike pomoći i ovdje nije stvar u nekom pitanju. Nadamo se da vam je sada ipak nešto malo jasnije?

Pokušajte pročitati ovu zanimljivu pitalicu nekoliko puta. Pa? Jeste li našli rješenje? Znate li ga?

Šta to može da ima tri slova, ponekad ima sedam, a nikada šest?

Evo vaše posljednje, i sigurno najveće pomoći, a to je da ste vam već rekli sve odmah u rečenici odnosno rješenje se krije u samom pitanju. Još uvijek vam nije ništa jasno? Dakle, ukoliko više ne možete razmišljati i razbijati svoju glavu zbog ovog problema, evo rješenja:

Dakle, kako stoji već u samoj rečenici odnosno zagonetci:

Šta ima tri slova (Š-T-A).

Ponekad ima sedam slova (P-O-N-E-K-A-D).

Nikada šest slova (N-I-K-A-D-A).

Vrlo jednostavno, zar ne?

Da li ste znali rješenje za ovaj problem, ili ste i vi razbijali dugo svoju glavu koje bi to moglo biti rješenje za ovaj vrlo zanimljiv problem odnosno ovu zagonetku? Ako ste znali odgovor, napišite nam u komentarima ispod objave. Ostanite s nama.