Za jake nokte: Iskoristite namirnice iz kuhinje kao tretman

0

Redovnom upotrebom prirodnih sastojaka možemo se dobro brinuti o našim noktima.Ako imate problema s lomljenjem noktiju, korištenje krastavca može pomoći u poboljšanju situacije. Krastavci su bogati vitaminima A, E, B1, B2, B3 i C, kao i kalcijumom i gvožđem. Natopite nokte u ekstrakt soka od krastavca 5 minuta dnevno.

Ulje čajevca je efikasan lek za gljivične infekcije noktiju. Svake večeri nanesite nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca na čist i suv nokat i nastavite ovaj tretman dok infekcija ne nestane.Kako biste očistili nokte i učinili ih jačima i bjeljima, možete ili utrljati krišku limuna na njih ili nanijeti limunov sok pamučnim štapićem i ostaviti da djeluje 10 minuta. Za dublje čišćenje možete pomiješati limunov sok sa sodom bikarbonom kako biste napravili smjesu nalik na pastu i njome temeljito izribajte nokte mekom četkicom za zube.

Šećer je prirodni piling koji hidrira kožu, pa ga pomiješajte s limunovim sokom i dodajte malo vode. Potopite prste u tečnost na nekoliko minuta, a zatim ih isperite čistom vodom. Nakon toga navlažite ruke kako biste završili tretman.

Ako svaki dan na nokte i kožu oko njih utrljate maslinovo ulje, ono će vaše nokte navlažiti, učiniti ih jačima i ljepšima te spriječiti stvaranje zanoktica.Ako nokte masirate maslinovim uljem, najbolje je staviti rukavice i ostaviti ih najmanje jedan sat.Osim što su hidratantna, maslinovo, bademovo i arganovo ulje su i vrlo hranljiva, a njihovi sastojci će nesumnjivo doprinijeti kvaliteti i izgledu noktiju.