Voleo je 48 godina mlađu, ženio se četiri puta: Bratanac Nikole Simića otkrio otkrio Nikoline tajne

0

Sigurno mnogi od vas znaju ko je bio Nikola Simić. On važi za jednog od najvećih glumaca Jugoslavije, kojeg pamtimo po legendarnim ulogama na televiziji i filmu. Također, mnoge generacije pamte i njegov glas koji je posudio Duški dugouški. Mi vam danas donosimo nekoliko priča iz njegovog privatnog života. Saznajte o čemu je zapravo reč u nastavku ovog teksta!

Pre svega, on je rođen u Beogradu 18. maja 1934. godine. Nakon osnovne škole, završio je Petu beogradsku gimnaziju. Tu je već glumio u dramskoj sekciji. 1958. godine je diplomirao glumu na Akademiji za pozorišnu umetnost u Beogradu. U klasi je bio sa legendarnim glumcem Batom Živojinovićem, Ružicom Sokić i Radom Đuričin. Ono što je zanimljivo je to je nije imao biološku decu. U retkim intervijuima koje je davao je govorio da je zaljubljivanje smatrao važnim delom života.

I njegov bratanac Nenad Simić također ističe da Nikola nije imao biološku decu. Ali je iza sebe ostavio ćerku Anu, te unuke Isidoru i Saru, na koje je bio izrazito ponosan. Ana je ćerka njegove poslednje supruge Snežane. Nikoli je u mladosti puklo slepo crevno, te je došlo do sepse. Tada se to to zvalo tuberkuloza stomaka, a lečili su ga radijacijom, nakon čega je ostao sterilan i nije mogao da ima dece – tvrdio je Nenad.

Nikolin bratanac je ispričao i to da se glumac ženio četiri puta i da je voleo žene, a u medijima se spekulisalo da je Simić pred kraj života bio u vezi sa 42 godine mlađom glumicom. Simiću je pred kraj života dijagnostikovan rak prostate, a nakon operacije je imao komplikacije s bešikom, nakon čega je preminuo 9. novembra 2014, u 80. godini.