Vlasti počele da naređuju hitno zatvaranje škola i vrtića – U srijedu bi se prodavnice i restorani ponovno mogli zatvoriti?! – Savjeti za deset
Vijesti

Vlasti počele da naređuju hitno zatvaranje škola i vrtića – U srijedu bi se prodavnice i restorani ponovno mogli zatvoriti?!

Danas ćemo vam pisati o jednom regionu u Njemačkoj po imenu Guetersloh u kojem su škole i vrtići zatvoreni čim je došlo do informacije da bi se novo žarište moglo pojaviti na tom regionu.

Stotine radnika koje su radile u jednoj od najvećih klaonica Njemačke su testirani na korona virus sa pozitivnim rezultatima, a to je jednostavno prestrašilo vladu Njemačke.

Samom pojavom virusa u ovom regionu znatno je povećan broj slučajeva u regiji, a postoji mogućnost da se u samo sedam dana zarazi preko 100 hiljada stanovnika ove regije.

Planirano je objavljivanje daljnjih informacija u srijedu, kada će biti poduzete daljnje mjere kao što su zatvaranje restorana, prodavnica i kafića.

To je sve zbog toga što vlada Njemačke jednostavno ne može da dopusti da se pandemija korona virusa nastavi širiti na njihovom regionu, tako da je žele suzbiti što je prije moguće.

Šta vi mislite o svemu ovome, da li možda pretjeruju ili je zaista potrebno ovoliko paničariti?

Oglasi – Advertisement