VJEVERICA JE OSAM GODINA DOLAZILA I KUCALA NA PROZOR KUĆE: Zanijemili su kad su vidjeli šta im je OČAJNO POKUŠAVALA POKAZATI! (FOTO)

0

Poznata je činjenica kako se životinje vrlo brzo vežu za ljude , pa čak i one koje nisu udomljene pokazale su privrženost prema ljudima. U današnjem članku vam donosimo priču o jednoj vjeverici , koja je pronašla doživotne prijatelje u jednoj porodici koja joj je spasila život.

Bilo je to 2009.godine , kada je Brantly Harrison i njena porodica spasila vjevericu koja je tada imala samo četiri sedmice. Naime , pronašli su je kako leži na tlu povrijeđena , nakon što ju je napala sova. Odmah su je uzeli i ponijeli u svoj dom , i brinuli se o njoj sve dok nije ozdravila i bila spremna da se vrati u divljinu.

U proljeće 2010.godine , vjeverica se potpuno oporavila i oni su odlučili da je vrate u njeno prirodno stanište. Mislili su da je nikada više neće vidjeti , ali ona se posljednjih osam godina stalno vraćala kod njih. Čak se toliko sprijateljila da s igrala s njima u dvorištu. Postala je dio porodice , a onda je jednog dana Harissonove iznenadila kada je stigla sa povrijeđenim stopalom.

Ponovo su je vratili u svoj dom i dali joj antibiotik. U njenom kavezu za rehabilitaciju pronašli su veliko iznenađenje. Bella je rodila tri male bebe. Jasno je kako je ovo željela podijeliti sa ljudima koji su je spasili i znala je da će se oni brinuti o njima sve dok ne ojačaju i budu spremni da se vrate u divljinu.