Više od pola svjetskim milijardera je sebi kupilo ili napravilo BUNKERE ZA APOKALIPSU- Ovdje će se skloniti- A POSLIJE SVEGA ĆE VLADATI SVIJETOM (FOTO)

0

Veliki dio sveta je trenutno pod kapitalističkim sistemom, u kojem je zarada najbitnija i ništa više. Ljudske vrednosti se ne poštuju i ne računaju kao pre. Zanimljiv je podatak da je veoma mali broj ljudi koji drže 90 % svetskog bogatstva, dok su ostali osuđeni na preživljavanje. Mnogi od nas će reći da su nekadašnja vremena bila mnogo bolja za život. 

Osnivač poznate biznis stranice LinkedIn Rid Hofman je nedavno u medijima otkrio kako mnogi milijarderi koje poznaje imaju bilo kakav vid tajnog bunkera ili skrovišta. Sudeći po trenutnim događajima i pretnjama za budućnost, nije ni čudo što su se neki milijarderi počeli spremati u tom smislu. Svi se spremaju za Svetski rat, nuklearni rat, smak sveta, dolazak i invaziju vanzemaljaca. Pod tim bunkerima se podrazumeva sve što je potrebno za preživljavanje.

Osnivač društvene mreže Reddit, Stiv Hofman je također svoju kuću opremio naoružanjem i motorima. Poznato je i to da je čak odradio i operaciju vida kao njegov kolega Yishan Wong. Bivši direktor Yahoo! Marvin Lao je također uzeo stvar u svoje ruke, te je počeo trenirati streljaštvo. Nekadašnji ključni čovek društvene mreže Facebook, Antonio Garsija Martinez ima čak svoje ostrvo sa oružjem i solarnim panelima.

Veruje se da je mnogo od pomenutih bunkera napravljeno na Novom Zelandu, te da su mnogi od tih koji ih poseduju kupili i državljanstvo te zemlje. U komentarima pišite svoje mišljenje o ovome? Da li verujete u ovako nešto?