Viktorija Bekam nekoliko puta je u medijima javno negirala da je operisla nos. Naime svjetski poznata dizajnerka i zvijezda grupe Spice Girls odlučila je da stane u kraj glasinama da je hirurški popravila nos, a demantovala je u jednom intervju sa slavnom vizažisticom Šarlot Tilberi.

Ovaj duo je otkrio jako dugo čuvanu tajnu kako da bez velikog napora postigne izgled nosa koji želi bez da ide pod nož. Objasnili su da je stvar samo u konturisanju te kako to da postignemo. – Ljudi su takođe rekli da sam operisala nos. Nikad nisam imala operaciju nosa. Uvek sam imala ovakav nos. Radi se o triku. – izjavila je Bekam.

Međutim tom prilikom Šarlot je odlučila ujedno i reklamirati svoj proizvod te njime pokazati savršenu konturu nosa na zvijezdi. U pitanju je Mini Filmstar Bronze i Glow Duo, a započela je tako što je četkicom za miješanje prije svega iscrtala oblik Viktorijinog nosa tamnijim bronzerom u prahu. Proizvod se dakle umota ispod nosa i vrati na drugu stranu.

Nakon toga Šarlot je uzela četkicu za blendanje te puder za isticanje i njime nacrtala prvu liniju niz sami centar Viktorijinog nosa. Zatim je podigla, pa dodala tačku na vrhu. – To vam samo daje efekat prćastog nosa, rekla je Šarlot. Nakon ovog videa mogli smo zaključiti po broju komentara da je veliki broj djevojaka a i žena odmah otišlo da kupi ovaj proizvod te da isproba tehniku, a mnogo njih se oglasilo i da je tehnika odlična te da uspjeva i amaterskim šminkerima.