VELIKA TAJNA VELIKOG HITA- Ova je pjesma bila namijenjena Marinku Rokviću- ODBIO JU JE- Uzeo je Miroslav Ilić i PROSLAVIO SE SA NJOM- EVO I ZAŠTO (FOTO)

0

Vijest o tome što se desilo Marinku Rokviću je potresla zaista region čitav, a pjevač je poslije duge borbe preminuo nažalost, dok je bilo poznato za njega da je dugo vremena bio bolestan i u teškom zdravstvenom stanju.

Iza sebe je Marinko ostavio veliki broj hitova i pjesama, a fanovima je manje poznato da je jedan veliki hit bio zapravo namjenjen za njega, ali da je Marinko tu pjesmu odbio pa je upravo ta pjesma poslije proslavila Miroslava Ilića.

Dragan Aleksandrić je jedan od najplodonosnijih autora na prostoru bivše Jugoslavije koji je u svojoj karijeri napisao na hiljade pjesama, pa je i pisao za neke velika imena iz polja narodne muzike. Mnogi njegovi hitovi su zapravo obilježili karijeru mnogim pjevačima, pa je u svojoj karijeri uvijek znao pronaći pravu mjeru i način kako bi procijenio da li taj pjevač može najbolje iznjeti tu pjesmu.

Ipak, priznao je i sam pjevači veoma često nemaju taj osjećaj pa da znaju ne prihvatiti hitove koji su bili namjenjeni za njega.

“Marinko je tu napravio par grešaka, a ja sam mu nudio pjesmu “Luckasta si ti”, što je njega asociralo na ludost, pa je tu pjesmu na kraju uzeo Miroslav Ilić kojem sam nudio “Potražiću oči nešto zelenije”, dok je on to rekao da nije za njega”, rekao je kompozitor u jedno vrijeme.

Marinko Rokvić je bio jedan veoma cijenjen i poštovan pjevač, a isto tako se smatra kao velikim zabavljačem, te je posebno volio pjevanje u životu i zbog toga mu je to tako dobro išlo.