VELIKA LJUBAV KARLEUŠE PREMA PORODICI ROKVIĆ: Jelena ovo nikada neće zaboraviti Marinku i Nikoli, ovo je dobila kao vjenčani poklon

0

Marinko Rokvić je sahranjen prije tri dana na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, brojne kolege su ga ispratila na vječni počinak koje su s njim sarađivale, pjevale i putovale decenijama već.

A Jelena Karleuša je bila među njima, nekoliko godina samo starija od njegovih sinova Nikole i Marka, ona nije iskusila s Marinkom zlatno doba na muzičkoj sceni Jugoslavije, ali ju za porodicu Rokvić veže jedno iskreno i dugogodišnje prijateljstvo.

Bila je 2008. godina kad se Jelena udala za DUška Tošića, tad je goste zabavljao Tropico Band i Mina Kostić, ali zvanice se nisu ustručavale uzeti mikrofon obzirom da je veliki broj pjevača bio među njima.

Tog dana, Jelena Karleuša, imala je želju da joj Nikola Rokvić otpjeva veliki hit LELA VRANJANKA koju izvodi u originalu Staniša Stošić, on je i učinio to. Otpjevao je tu pjesmu bez honorara, naravno. Rekao je kako je to poklon njegov za vjenčanje njihovo.

Osim toga, on je posvetio i pjesmu svog oca Marinka JELENA na vjenčanju Jelene Karleuše.

Jelena nikad nije zaboravila poklon koji je dobila za vjenčanje, sa porodicom Rokvić je ostala u prijateljskim odnosima i dan danas.

Iako Jelena Karleuša nekada djeluje nadmena, djeluje arogantna, imali smo priliku da vidimo i koliko je okrutna prema takmičarima u Zvezdama Granda dok je sjedila u žiriju, ona je s druge strane jedna emotivna i topla duša, koja ima itekako mnogo osjećaja za ljude i zna kako da ih utješi. I sama je ostala bez majke koja joj je bila najveća podrška u životu, pa zna šta znači gubitak roditelja.