Vaše teIo ima neprijatan miris jer ne jedete 0VIH 8 namirnica: Ako ovo budete redovno konzumirali, mirisat ćete kao ruža!

0

Stara poslovica kaže “ono si što jedeš”, i to nikada nije bilo više očito nego u dobu u kojem sad živimo. Ljudi jedu hranu koja izgleda na prvi pogled atraktivno i ukusna je, ali nije ni najmanje dobra za naše zdravlje i čini nas gojaznima, što je samo pokazatelj toga svega.

Još jedna stvar na koju hrana utiče a mnogi od nas to ne znaju je naravno na to kako mirišemo. Možemo ružno ili lijepo mirisati ovisno od toga što jedemo, i ovde ne pričamo samo o luku i smradu iz usta, nego o hrani općenito i kakav uticaj neke namirnice mogu imati. Prvenstveno se preporučuje da se konzumira više jogurta i mlijeka kao i ostalih mliječnih proizvoda jer imaju vitamin D i druge pozitivne nutrijente a promovišu dobar miris iz usta. Čaj je također namirnica koja promoviše dobar miris tijela, dok kafa ima upravo suprotan učinak zbog svog hemijskog sastava.

Osim ovih namirnica, preporučeno je da se jede više jabuka i narandži koje promovišu dobar miris tijela i usnih šupljina, a da se izbjegava karfiol kao i bundeva, iako su to zapravo jako zdrave namirnice. Neki preporučuju čak i svjež ananas ukoliko želite da bolje mirišete jer je ananas jako sladak i jak.

Naravno, dosta namirnica koje se ne preporučuju su same od sebe zdrave, pa treba razmisliti o tome kako da ih ubacite u ishranu jer dosta nutrijenata gubite ako odstranite ovo iz prehrane, a s druge strane treba povećati unos voća i drugih sličnih namirnica koje promovišu dobar miris.