UŠTEDETI ĆETE POLA IZNOSA RAČUNA ZA VODU UZ OVA 4 TRIKA: Svi prave ove greške, SKUPO NAS KOŠTAJU!

0

Voda je izvor života i to svi dobro znamo. Ljudsko tijelo je 70% sačinjeno od vode a i većina ostalih organizama na planeti živi od ove svemoguće tekućine. Nažalost, ne cijenimo vodu koju imamo, a ne smijemo ni zamisliti kako žive ljudi u predjelima gdje je čista voda za piće skoro pa nedostupna.

Bahato trošimo vodu i nabijamo račun za istu, pa je stoga potrebno u svakodnevnu praksu ubaciti neke jednostavne trikove za uštedu vode koji mogu da uštede ko zna koliko litara vode i da smanje potrošnju a s time i račune koje plaćamo za te silne litre vode koje potrošimo.

Prvenstveno se preporučuje da kada perete ruke, zube ili kad se brijete, da zatvorite česmu dok nanosite sapun i pastu za zube jer ćete tako mnogo litara vode uštedjeti. Također i kad se kupate ili tuširate, obavezno zatvoriti vodu dok na sebe nanosite šampone, gelove za tuširanje ili pak sapun. Kada perete suđe, najbolje je sve sudove lijepo nakvasiti u vodi i zatvoriti česmu dok sve sudove dobro istrljate spužvom i deterdžentom i da ih onda naslažete na kamaru i sve zalijete vodom umjesto da to radite pojedinačno i tako istrošite ko zna koliko litara koji se mogu fino uštedjeti.

Oni koji još uvijek peru veš na ruke iako imaju veš mašinu trebaju dobro da razmisle o tome jer pranjem na ruke potrošite četverostruko više nego pranjem u mašini a da ne pričamo o vremenu koje na taj način gubite i što se umarate dok mašina to na dugme može za vas učiniti.