Trenutno Vijesti

UPOZORENJE! Ako vam organizam žudi za burekom i čokoladom, onda ste u OGROMNOM problemu, ODMAH reagujte(FOTO)

Već smo mnogo puta pisali o tome koliko je naš organizam složen i kako uvijek nađe način da nas upozori kada nešto nije u redu i kada nam prijeti opasnost od bolesti. Problem je što većina nas te signale zaanemaruje i na kraju završimo i kod doktora a u težim slučajevima i u bolnici jer nismo na vrijeme prepoznali simptome.

Ako nekada imate neodoljivu želju za nekim namirnicama to znači da vašem organizmu nedostaje neki sastojak koji je bitan za njegovo funkcionisanje. Na primjer ako vam se jede neka hrana koja je ljuta to znači da imate slabu cirkulaciju i vaše tijelo traži način da se ugrije što će konzumacija ljute hrane i omogućiti i vaša krv će odmah početi brže kolati.

Inače ljuta hrana nije dobra samo za poboljšanje cirkulacije nego i za kosti, zglobove ali i srce. U slučaju da vam odjednom na pamet padne nešto slatko, čokolada ili slično, onda je vrlo lako moguće da vam je pao nivo šećera u krvi. Ako imate osjećaj umora i pospanosti a ovo se posebno odnosi na žene moguće je da bi vam pomogla jedna čokoladica ili limenka koka kole za koju je poznato da u sebi ima velike količine šećera.

Slatko možebiti i lijek za nervozu ili stres ali ni u kom slučaju nemojte pretjerivati. Ako vam se jede burek, kifle ili neko drugo pecivo to može značiti da vašem tijelu nedostaje azota i hroma. U našem organizmu se oslobađa serotonin odnosno tzv. hormon sreće kada jedemo pekarske proizvode a ista je stvar i sa čokoladom.

Oglasi – Advertisement