UKLANJA SVE NEČISTOĆE IZ KUPATILA: Recept za domaći rastvor kojim ćete se oduševiti

0

Prljavštinu koja se nalazi u vašem kupatilu i kuhinji jednostavno sami možete da uklonite sa sredstvom od sastojaka koje vi sigurno već imate u kući, a isto tako od ove paste možete da imate blistavo bijele fuge.

Ljudi veoma često u svojim domovima koriste skupe deterdžente koji mogu biti i veoma opasni za korištenje, a odličan izbjeljivač za fuge između pločica u kupatili ili u kuhinji možete sami da lako spremite kod vaše kuće, a poslije ovog jednostavnog postupka ćete primijetiti da vam pločice izgledaju kao da su nove.

Kako bi vaše keramičke pločice i fuge bile sjajne kao prvi dan kada ste ih kupili i da bi one duže trajali, potrebno je da napravite mješavinu, gdje vam treba 7 čaša vode, pola čaše sode bikarbone, trećina čaše soka od limuna, četvrtina čaše alko holnog sirćeta.

U vodu ćete da rastvorite sodu, pa nakon toga vi dodajte sok od limuna, pa poslije toga naspite sirće. Trebate i sačekati da vam hemijska reakcija prođe, a onda će i vaša smjesa da bude spremna za korištenje.

Uz pomoć čestkice ili spužve ćete da utrljate smjesu u fuge između pločica, pa ćete onda da vidite kako to ispred vaših očiju fuge postaju kao nove, a pločice i dobijaju svježi i obnovljeni izgled.

Sigurno je da ako imate pločice nekoliko godina da su se one sigurno isprljale, a pogotovo znaju u kuhinji da vam budu masne i zaprljane pa je veoma dobro da ih malo osvježite sa ovom smjesom koju jednostavno možete napraviti sami.