Uhvatiće vas tuga: Ovo je kuća u Somboru gde je odrastao Nikola Jokić, dovoljno je da vidite ogradu i biće vam jasno kako su živeli (FOTO)

0

Duboka povezanost Nikole Jokića s njegovim rodnim gradom Somborom očituje se u tome kako provodi vrijeme izvan košarke. Često se vraća u mjesto gdje je odrastao i gdje živi njegova obitelj, pokazujući duboku ljubav prema njima. Vidi se da ga bezbrižno i ugodno djetinjstvo u Somboru veže u lijepom sjećanju. Imali smo sreću svjedočiti mu kako nekoliko puta tijekom ljeta uživa u rodnom gradu.

Nikola Jokić u početku je stanovao na četvrtom katu zgrade u neposrednoj blizini. Nakon toga, njegova se obitelj preselila u stambeni kompleks s dva stana, gdje trenutno žive. Nikola i njegova braća, Nemanja i Strahinja, dobro se prisjećaju nekadašnjeg doma iz djetinjstva. Poznati košarkaš gradi velebni kompleks na golemom zemljištu udaljenom svega kilometar. Ovo imanje sastoji se od pet prostranih stambenih jedinica koje su dovoljno prostrane za smještaj njegove obitelji, koja uključuje roditelje, Mikolu i Nataliju, zajedno s njegovom braćom. Ipak, usprkos svom raskošnom novom prebivalištu, Nikola Jokić i dalje gaji duboku privrženost izvornoj rezidenciji svoje obitelji u rodnom gradu, koji i dalje često posjećuje.

Jokićev susjed je u jednom intervjuu otkrio da je on dosta uložio iu svoju i u kuću svojih roditelja. Otišao je čak toliko daleko da je kupio njihova prijašnja imanja i zemljište. Osim toga, brine se za podršku članovima svoje obitelji kad god može, pružajući im značajnu pomoć. Unatoč prijašnjim financijskim poteškoćama, obitelj živi skladno. Iako nema informacija iz prve ruke o njihovoj trenutnoj imovinskoj situaciji, vidljivo je da sada uživaju u boljim životnim uvjetima zahvaljujući uspjesima Nikole Jokića. Susjed je napomenuo da je i sam Jokić živio skromno kao i sva druga djeca iz njegove škole, pa je to jedan od razloga zašto se zalaže za pomoć ne samo svojoj obitelji, već i drugoj djeci.