UDARNA VIJEST: POZNATI SRPSKI POLITIČAR PAO – Hitna akcija specijalaca, povukao još SEDMORICU pomagača sa sobom! – Savjeti za deset
Trenutno Vijesti

UDARNA VIJEST: POZNATI SRPSKI POLITIČAR PAO – Hitna akcija specijalaca, povukao još SEDMORICU pomagača sa sobom!

Svi znamo koliko je korupcija zavladala u svim strukturama u regionu i vjerovatno je mnogo osoba bilo žrtvom korumpiranih liječnika ili političara. Ponekad se može čuti ili pročitati u medijima da je neki visoki dužnosnik optuže za koruptivne radnje ali se obično takve afere zataškaju i on nikada ne bude kažnjen nego ga prebace na drugu isto tako dobro plaćenu funkciju.

Optužbe stoje u ladicama dok predmet ne dođe na zastaru i začarano kolo se nastavlja. Danas i većina građana shvata mito i korupciju kao nešto što je sasvim normalno i jako teško će se ovakvo stanje iskorijeniti. Ipak, i ovdje ima svijetlih primjera i ponekad i tužilaštvo i sudovi rade svoj posao kao što je slučaj sa akcijom koja se desila jučer a radilo se o hapšenju zamjenika predsjednika opštine Kladovo M.R. a koje je izvela jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Pored njega su uhapšeni njegovi saradnici, sedam uposlenika u opštini a svi su privedeni pod sumnjom da su davali u zakup opštinsko poljoprivredno zemljište uz dokumente koji su bili falsifikovani. Svi se terete za kazneno djelo zloupotrebe položaja, prekršaj zakona o radu službenih lica a zamjenik predsjednika se tereti i za krivično djelo trgovine uticajem.

Neki od uhapšenih se terete da su falsifikovali dokumente a neki i za zloupotrebu položaja na način da su vršili uticaj na svoie saučesnike kada su se donosile odluke u komisiji koja je provodila javno nadmetanje za zakup opštinskog poljoprivrednog zemljišta. Ova komisija je izabrala one ponuđače koji nisu zadovoljavali uslove koji su bili potrebni da bi uopšte učestvovali u licitaciji.

Oglasi – Advertisement