Trenutno Vijesti

UDARNA VIJEST: Gori vrtić, evakuisano 150 djece – EVO najnovijih informacija!

U posljednje vrijeme sve više vijesti imao o požarima koji uglavnom nastaju zbog dotrajalih i neispravnih instalacija i to ne samo u privatnim kućama i prostorima nego i u institucijama poput bolnica, staračkih domova i slično. Naravno u mnogim slučajevima je glavni uzrok i nepažnja i nemar ljudi koji vrlo često ostave upaljen neki od uređaja poput šporeta ili pegle.

Kada su u pitanju istalacije u starijim objektima one su već dotrajale a na žalost i u novoizgrađenim , kompanije koje se bave građevinom koriste nekvalitetne materijale koji su im najjeftiniji pa ni ovdje instalacije nisu sigurne. Tako je do požara došlo nedavno i u glavnom gradu Srbije, Beogradu a sada se desio u Vlasotincu u objektu u kojem je smješten vrtić pod nazivom Dečija radost.

Na svu sreću zbog blagovremene reakcije nije bilo povrijeđenih a u momemntu izbijanja požara u vrtiću je boravilo 150 djece. Na svu sreću vaspitačice koje su zaposlene u ovom vrtiću nisu upale u paniku i vrlo mirno su počele da vrše evakuaciju djece a u pomoć su im pritekli i građani i radnici iz susjednih radnji i kafića.

I vatrogasci su stigli na mjesto požara u roku od pet minuta i počeli su gasiti požar. Odmah su na adresu vrtića stigle i službe hitne pomoći ali na svu sreću nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. Prema izjavi koj je za medije dala direktorica predškolske ustanove iz Vlasotinca “Milka Dimanjić”, Snežana Filipović policija je još uvijek bila na licu mjesta a nakon uviđaja će biti detaljnije poznato iz kojeg je razloga došlo do požara.

Oglasi – Advertisement