Rođena u Beogradu 1952. godine, Ljiljana Stjepanović osvajala je publiku svojim svestranim igrama, a posebno ulogom Radojke u hvaljenoj seriji “Selo gori, a baba se češlja”. Njezino putovanje u svijet glume obuhvaća bogatu tapiseriju iskustava, od nasljeđa njezinih predaka do njezinog meteorskog uspona u industriji.

Ljiljana potječe iz obitelji koja se čvrsto drži svojih bogatih kulturnih načela. Jovan, njezin otac, podrijetlom iz Slovenije, proživio je burna vremena u logoru Jasenovac tijekom Drugog svjetskog rata, gdje je tragično stradala cijela njegova obitelj. Dok je Jovan ostao pribran i spokojan, njegova supruga Milojka, vješta kuharica, imala je vatreniji temperament i strast prema pjevanju. Ova je obitelj veliku važnost pridavala kulturi i posjedovala je golemu zbirku knjiga koje će Jovan čitati Ljiljani tijekom njezina odrastanja. Uz Ljiljanu, blagoslovljeni su i sinom Ljubišom.

Ljiljana je od malih nogu pokazivala kombinaciju znatiželje i nestašnosti. Prepoznavši potrebu da kanališe njenu energiju, roditelji su odlučili da je upišu na audiciju za dječje glumce na “Radio Beogradu”. To ju je dovelo do toga da se pridruži glumačkoj skupini Bate Miladinovića i radi na dječjem radijskom programu. U srednjoj školi Ljiljana je briljirala u školi, sve dok pubertet nije donio promjene. U tom trenutku više su je počeli zanimati dečki i ples nego studij. Vrhunac treme dogodio se nakon prvog plesa s dečkom na plesnjaku.

Po završetku srednjeg obrazovanja upoznala je svoju prvu ljubav, Bojana Repića, s kojim se zaručila tijekom upisa na Fakultet dramskih umjetnosti. U njenom akademskom krugu bile su i poznate ličnosti poput Radoša Bajića, Lazara Ristovskog, Snežane Savić, Bogdana Diklića i Zlate Petković. Suočena s izazovima na početku glumačkog puta i teškoćama nakon razvoda od Bojana Repića, Ljiljanina karijera značajno se zaokretala ulogom bake Izergile u predstavi Cigani lete u nebo. Ova uloga ne samo da joj je priskrbila priznanje, već ju je dovelo i do toga da u svojoj 32. godini postane prvakinja Kazališta na Terazijama. Osim što se bavi glumom, Ljiljana je i talentirana spisateljica, a svoju zbirku dječjih pjesama “Ljudac” posvetila je starijima. unuka, Ksenia.

U emotivnom životnom putu, Ljiljanina priča obuhvaća njezin šestogodišnji brak s Bojanom Repićem koji je na kraju ipak došao kraju. Uz ovo poglavlje, njeguje ulogu majke svoja dva sina, Vlastimira i Igora. Nakon raspada braka, Ljiljana se više nije udavala jer su vezu kvarile nesuglasice i suprugova profesionalna ljubomora. Tijekom intervjua često iskazuje ljubav i ponos na svoje unuke, s posebnim naglaskom na Kseniju. Neizmjerno joj je drago vidjeti da Ksenija ide njezinim stopama i nastavlja glumačku karijeru.

Publika se rado sjeća Ljiljane Stjepanović kao darovite glumice, a njezin životni hod zrcali iskušenja i trijumfe s kojima se suočavala na osobnom i poslovnom planu. Rane faze njezine karijere bile su daleko od glatke plovidbe. Nakon rastave od supruga Bojana Repića, koji je teško shvaćao njezino zanimanje i gajio osjećaje ljubomore, Ljiljana je sama odgajala svoja dva sina, Vlastimira i Igora. Unatoč ponovnom pronalasku ljubavi nakon razvoda, njen nepokolebljivi prioritet uvijek su bila njezina djeca i odlučila je ne ulaziti u drugi brak.

Ljiljanin talent sjajno je zasjao na pozornici, osvojivši publiku svojim izvanrednim nastupima u renomiranim predstavama poput “Cigani lete u nebo”, gdje je bez napora tumačila voljeni lik bake Izergile. Izuzetno glumačko umeće dovelo ju je do toga da postane prvakinja „Pozorišta na Terazijama“, osvojivši srca gledalaca širom regiona. Osim svojeg glumačkog umijeća, Ljiljana je pokazala i svoje spisateljske sposobnosti, posebice na području poezije. Svoju zbirku dječjih pjesama pod nazivom “Ljudac” posvetila je svojoj voljenoj starijoj unuci Kseniji. Unatoč životnim nedaćama, Ljiljana Stjepanović ostala je simbol izdržljivosti, talenta i nepokolebljive predanosti umjetnosti. Njezin duboki utjecaj na srpsku kulturu i glumački svijet ne može se zaboraviti, a njezina strast prema zanatu i dalje inspirira nebrojene pojedince.