Trenutno Vijesti

Učenik dobio zadatak da složi riječ od slova, KAD VIDITE ŠTA JE NAPISAO PLAKAT ĆETE OD SMIJEHA: Učiteljica odmah zvala roditelje! (FOTO)

Na internetu se može naći veliki broj objava i postova kao i snimaka u kojima su glavni akteri djeca i u najvećem broju slučajeva se možete dobro nasmijati njihovim provalama ali i njihovom načinu rezonovanja koje je sasvim jednostavno i logično.

Mi odrasli mnoge stvari kompilkujemo a kod djece je njihova naivnost i nevinost prosto osvježavajuća. Ona ne znaju da lažu i petljaju kažu tačno ono što misle i osjećaju, a u nekim situacijama to zna biti dosta nezgodno posebno za njihove roditelje koji pred djecom pričaju i stvari koje možda i nisu za njihove uši pa se neprijatno iznenade kada djeca njihove riječi ponove pred nekom osobom pred kojom nikako ne bi trebali.

Najljepše uspomene svi imamo upravo iz djetinjstva i mnogi se prisjećaju raznih dogodovština kada su bili mali i nisu znali kako svijet odraslih funkcioniše. Poznato je da djeca upijaju sve iz svoje okoline, od riječi koje čuju i stvari koje vide i nisu svjesni da bi možda neke od njih trebalo prešutjeti pred drugima a posebno u školi jer se može desiti situacija poput ove koja je nasmijala sve koji su čuli za nju ali roditeljima nije bilo baš prijatno kada su dobili poziv od učiteljice.

Dječak je u školi dobio zadatak da od ponuđenih slova napravi riječ i on je to i uradio i u pravopisnom smislu nie pogriješio ali je učiteljica bila iznenađena kada je umjesto očekivane riječi škola, koju je upisala većina učenika, kod ovog dječaka pročitala Laško. Jedini zaključak je da je pivo u njegovoj kući obavezna stvar.

Oglasi – Advertisement