Poznati muzičar i član žirija popularnog muzičkog takmičenja Zvezde Granda Đorđe David se dugo vremena nalazi na estradi. Dosta je onih koji ne znaju da je njegovo pravo ime ustvari David Nikolić, te je on od malih nogu imao san da bude veliki muzičar. David je naučio od svog oca da šta god mu se desilo u životu, uvijek treba ići naprijed, i da ne odustaje nikada od svojih snova.

On je bio jako vezan za ova, te je doživio veliki šok, kada je imao samo 14. godina, a njegov je tata tada ubijen. Kako je tada pričao muzičar, njegov je otac bio član Saveza komunista ali nije pokušao nikada da profitira od svog položaja za razliku od mnogih drugih. On misli da je bila politička namještaljka ubistvo njegovog oca. Kada mu je otac ubijen, pjevač je bio sa njim u autu, iako je on ostao netaknut, njegov je otac usljed povreda podlegao.

Strašna sitaucija koja se pred njima desila je na njega ostavila veliku traumu, jer je tada David bio u najosjetljivijim godinama. Tata mu je bio uzor i idol, i kada je preminuo, osjećao se kao da je izgubio svoje sigurno utočište. Đorđe je priznao da nije bio svoj godinu dana nakon pogibije oca. Radio je ono što nije bilo primjereno te se osjećao kao da je pušten sa lanca. Međutim, pomoću majke i porodice i sporta, uspio je da se vrati na ispravni put. On je danas uspješan muzičar, te je lijepo vidjeti da se uspio izvući iz crne rupe u kojoj je bio.