UBACITE OVO U RERNU I UJUTRO ĆE BITI ČISTA: Superbrzi trik koji uklanja masnoću bez ribanja

0

Kako se rerna šporeta može očistiti bez jakih hemikalija i dugotrajnog ribanja? Vrlo jednostavno! Bez upotrebe prekomjernih hemikalija, postoji niz jedinstvenih i relativno lakih načina koji vam mogu pomoći da izgubite tvrdoglavu masnoću. Jedna tiktokerka je pokazala svoju tehniku, koja uključuje nečišćenje rerne, a njeni fanovi su bili zadovoljni.

U stvarnosti, soda bikarbona je natrijum bikarbonat, a kada se kombinuje sa alkoholnim sirćetom, omogućava nam da uspješno “manipulišemo” molekulima. Iako je oštrija od sirćeta, soda bikarbona funkcioniše tako što “otapa organsku materiju”, kaže May Niemann, profesor hemikalije na Univerzitetu Oregon State. Soda bikarbona je sušta suprotnost od sirćeta.

Soda bikarbona i ocat nalaze se na suprotnim krajevima pH skale, što određuje koliko je materijal bazičan ili kisel. Soda bikarbona djeluje kao baza, otapajući organske tvari koje čine prljavštinu, masnoću i druge tvari, a mineralna struktura njenih čestica nudi nježno čišćenje bez grebanja.

Sirće, koje je kiselina, ubrzava razgradnju minerala; kombinacija ovih elemenata daje nevjerovatne efekte! Kada se pomiješaju soda bikarbona i ocat, kiselina u sirćetu razgrađuje sodu bikarbonu i oslobađa plin ugljični dioksid, koji pomaže u potpunom uklanjanju mrlje.

Kako očistiti rernu sodom bikarbonom i sirćetom?

Sastojci koji će vam biti potrebni su sljedeći:

pola šoljice sode bikarbone
jedna kašika deterdženta za pranje sudova
malo vode
kašika sirćeta

Kako se koristi?

Nanesite ovu smjesu na zidove rerne i ostavite da stoji cijelu noć. Jednostavno obrišite pećnicu sljedećeg dana ručnikom dok sva smjesa ne nestane, a zatim je obrišite krpom umočenom u sirće. Nadamo se da će vam ovaj članak biti od pomoći.