U PETAK STIŽE 10.000 DINARA, A POTOM I 11.700! I treća isplata države od 170 evra kreće za tačno mesec dana, a ovo su svi uslovi koje je potrebno ispuniti!

0

Srbija je kao nijedna država u regiji za vrijeme pandemije korona virusa pomagala svojim građanima kroz razne pakete pomoći a sa time se nastavlja i u ovoj godini. Tako će u petak 14. januara svi koji su zaposleni u zdravstvu a takvih je oko 120 hiljada dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od po 10 hiljada dinara.

Poslije ove isplate ide i ona koja je namjenjena mladima od 16 do 29 godina a koji će dobiti po sto eura od države. Sljedeći na redu su penzioneri koji će na svojim računima dobiti po 20 hiljada dinara što je oko 170 eura. Ovaj paket pomoći ima novčanu vrijednost od 47 milijardi dinara a sada je iz Ministarstva finansija stigla i informacija kojim redosljedom i kada će novac biti isplaćivan.

Kao što smo već napisali pomoć zdravstvenim radnicima će biti uplaćena prekosutra a nakon toga će na red 10. februara doći i penzioneri. Treba napomenuti i da je od Nove godine došlo do povećanja penzija u Srbiji za 5,9 posto tako da se najstarili građani imaju čemu radovati. Kada je u pitanju pomoć za mlade prijave se mogu poslati od 15. pa do 30. januara a novac će svima koji su ispunili prijavu biti uplaćen početkom februara mjeseca.

Prijava za pomoć za mlade starosti od 16 do 29 godina je ista kao i za ostale vidove pomoći i vrši se preko portala e uprave gdje je potrebno unijeti lične podatke odnosno ime i prezime, jedinstven matični broj građana te broj lične karte. Ukoliko osoba nema otvoren račun u nekoj banci dovoljno je da klikom izabere jednu od ponuđenih na portalu i novac će im biti uplaćen na račun koji će tu država otvoriti. Ostatak pročitajte ovdje.