U ovoj evropskoj državi živi više atista nego vjernika – Pogledajte o kojoj je državi riječ i zbog čega su toliko protiv religija! – Savjeti za deset
Zanimljivosti

U ovoj evropskoj državi živi više atista nego vjernika – Pogledajte o kojoj je državi riječ i zbog čega su toliko protiv religija!

Danas ćemo vam govoriti o jednoj od najbogatijih i najpopularnijih država na svijetu, koja je također ujedno i država u kojoj živi najmanji broj osoba koje vjeruju u bilo koju religiju, a to je Norveška!

Po prvi put u historiji čovječanstva više od 50% građana jedne države je izjavilo da nisu religiozno nastrojeni i da ne vjeruju niti u jednu jedinu religiju.

Pored tih osoba koje su se izjasnile da ne vjeruju ni u jednu religiju, postoji još veliki broj građana koji se dvoje po tom pitanju, tako da je broj građana vjernika u Norveškoj svega 44 posto.

Najnovija istraživanja nam pokazuju da je razina osoba koje ne vjeruju u Boga po prvi put veća od onih koji vjeruju, a religiozna okupljanja se sve manje i manje održavaju.

Mnogi smatraju da je ovo loša stvar i da građani Norveške nemaju pravi mentalitet, ali uprkos tome stopa kriminala je manja nego što je ikada bila.

Oglasi – Advertisement