U KUĆI SE POJAVILA BUĐ I VLAGA: Samo ovu stvar ubacite biljku u prostoriju i riješite problem

0

Buđ koja se pojavi na zidovima i vlaga u kući znaju da budu veliki problem koji nas posebno zna mučiti kada dođu zimski dani jer je to vrijeme kada se sušenje veša veoma često obavi u sobama. Tako smo za vas danas spremili par savjeta koji vam mogu biti od koristi, a zapravo vam u rješavanju ovog problema mogu pomoći sobne biljke.

Buđ na zidovima i vlaga u vašem domu budu veliki problem, a to je i pored toga što ne izgleda lijepo i jedan zdravstveni problem pa je zbog toga potrebno da primijenite sva moguća rješenja, a pogotovo su dobra ona koja su prirodna i jeftina kao što su biljke koje upijaju vlagu.

Biljke koje se nalaze u domu su dragocjene pa one imaju mogućnost da upijaju toksine i prije svega još izgledaju lijepo, te krase naš prostor u kojem živimo.

Bršljan – Ova biljka pored buđi upija i toksine kao što su benzen i formaldehid, dok je ovo biljka koja inače raste na jakom, ali indirektnom svjetlu, te vodite računa o činjenici što je njegovo lišće otrovno za kućne ljubimce.

Spatifilum – Njegovi cvjetovi će upiti elegantnu notu u vašem domu, dok će njegovo lišće da upija vlagu iz zraka. Ovo je biljka koja će lijepo da uspijeva čak i u situacijama da nema mnogo svjetla, a isto tako bi trebali paziti ako imate životinje jer je i njegovo lišće otrovno za njih.

Isto tako vam mogu pomoći palme jer su one odlične za kontrolisanje vlage u zraku.