U KOJEM MJESECU STE ROĐENI? Evo šta to govori o vama: Jedan mjesec rađa veseljake, A OVAJ MJESEC RAĐA USPJEŠNE LJUDE!

0

Da li ste znali da mjesec rođenja otkriva vaš karakter?

JANUAR

– to je mjesec koji je poznat u narodu kao siječan, sječko, ili prvi mjesec godine. Poznat je po tome što ima praznike koji se od davnina slave, hladan mjesec. Kažu kako će godina biti rodnija što je hladniji januar, nije dobro da u tom mjesecu bude toplo. Izreka je nastala na taj način HLADNA JANUARA DA TE BOG SAČUVA.

A osobe koje su u ovom mjesecu rođene, vole da se provode i lumpuju, to su osobe koje mnogo piju, iskrene su i prostodušne, iako planu, isto tako se i smire. One su govorljive, sklone su provodu, radi toga su omiljene u društvu.

FEBRUAR

– čudan mjesec, mnogo kratak i kolebljiv. Zato mu je narod i dao jedan nadimak vodeni radi toga. Sve brzo prođe s vodom, hladno je i dalje, niko ne izlazi izi kuća i nema posla u poljima.

A kad se rodi u februaru, treba znati kako mu je to najsretniji mjesec u godini. Sve će za rukom polaziti, mnogo napretka će imati. A osobe koje su rođene u tom mjesecu postaju viđeni ljudi, intelektualci, učenje ide od ruke. Vole putovati, nove ljude upoznavati. Iz njihove pameti upravo opasnost vrijeba, treba se čuvati toga da ne postanu gordi. A kad je riječ o zdravlju, od noge očiju i zuba će bolovati.

MART

– mjesec koji narod zamišlja kao jednu ćudljivu babu koja mijenja mišljenje lako. Može napadati veliki snijeg, a može da ogrije i otopli kao da je ljeto. Narod je znao reći BOLJE DA TE UJEDE ZMIJA, NEGO DA TE MARTOVSKO SUNCE OGRIJE.

Osobe koje su u ovom mjesecu rođene kažu kako su dobri radnici, na poslu su omiljene radi toga. Teško se ljute i mnogo su popustljive. Kad jednom na nekoga planu, precrtaju ga zauvijek.

A više o ostalim mjesecima pročitajte klikom OVDJE