Tuga… PREMINULA LEGENDARNA SRPSKA GLUMICA!Bila supruga poznatog srpskog glumca, pomogla mu da se izvuče iz PAKLA, a pamtićemo je po ovim ulogama…(FOTO)

0

Svedoci smo da poslednje vreme možemo čuti ili pročitati samo loše ili tužne vesti. U poslednjih godina je preminulo zaista mnogo javnih i poznatih ličnosti, kako na Balkanu, tako i u svetu. A poslednja takva vest nam dolazi iz Srbije. Naime, preminula je Snežana Nikšić, koja je bila glumica i supruga glumca Ljube Tadića.

U svojoj 79 godini života preminula je glumica Snežana Nikšić u Beogradu. Borila se sa kratkom i opakom bolesću, a to su potvrdili za Kurir njeni prijatelji i kolega. Ona je svoju glumačku karijeru započela sa 18 godina u pozorišnoj predstavi “Krotka”. 1965. godine se pojavljuje u odličnom filmu pod nazivom “Inspektor”. Pored tog filma glumila je i u: “Na paprinatim avionima, Pozdravi Mariju, Priča koje nema, Majstori majstori” i mnogi drugi. U većini je glumila glavne ili bitne sporedne uloge.

Kada je poznati Srpski glumac Ljuba Tadić prolazio kroz najteži period u životu, odnosno, kada se borio sa alkoholizmom, započeo je vezu sa Snežanom Nikšić. Brzo je osvojila njegovo srce, te ga je uspela da izvuče od problema sa alkoholizmom. Ona je naime u tom trenutku bila udata, ali tu činjenicu Ljuba Tadić nije mario. Dosađivao joj je nakon proba da se vide, ona je koračala brzo hodnicima pozorišta Ateljea 212, te kasnije ulicama. Nadala se da će je ostaviti, ali je nije ostavljao na miru. Jedne prilike je Ljuba govorio o svojoj supruzi Snežani.

Dodao je kako je ona stalno ponavljala kako je udata žena. Kada bi ušla u svoje auto, on bi trčao za njom. Kaže da ga nije bilo sram, jer se zaljubio, a zaljubljeni čovek nema čega da se stidi. – ispričao je Ljuba jednom prilikom.