TUGA! Nije mu još puno vremena ostalo… KRV SE LEDI U ŽILAMA KADA JE ZAPEVAMO! Merlin je otpevao, OPAKA BOLEST se krije iza pesme..

0

Popularni pevač Dino Merlin definitivno važi za jednog od najpopularnijih pevača na celom Balkanu. Njegova karijera na estradnoj sceni traje duže od 30 godina. Izdao je mnogo albuma i hitova koji se i danas slušaju. On je jedini bosanac koji je uspeo napuniti beogradsku Arenu i to tri noći za regom. 

Karijeru je počeo u bendu koji se zvao Merlin, sa kojim je napravio veliki uspeh krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina. Njegove teme u pesmama su uglavnom ljubavne koje posvećuje svojoj supruzi sa kojom je u braku još od 1987. godine. Kako saznajemo, ona tada nije smela reći svojim roditeljima da se zabavlja sa momkom koji nema posla i koji ima bend, ali je ljubav bila jača od toga. Živeli su kao podstanari, ali se na kraju trud isplati.

Iako je Dino Merlin i kantautor, on nije sve pesme napisao sebi. Primer je pesma “Da šuti”, koju mu je napisao kolega Eldin Huseinbegović, koji je tu pesmu posvetio svojoj bolesnoj supruzi, koja je tada bila u kolicima i slepa. Nažalost, ona je preminula 2013. godine, a ovu pesmu svi posebno vole i rado je pevaju na Dininim koncertima, jer važi za jednu od većih njegovih hitova. Eldin Huseinbegović je jednom prilikom izjavio: “Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album”.

 

Mnogi kažu da je ovo jedna od najemotivnijih pesama poslednjih dvadeset godina na Balkanu. Da li ste znali da ovu pesmu nije napisao Dino Merlin? Da li ste ovu pesmu ikada čuli, ako jeste, pišite nam vaše mišljenje o njoj?