Poznati pjevač Goran Bregović je u braku sa Dženanom Bregović i sa njom ima tri kćerke, Lulu, Emu i Unu. Po majci Srbin, po ocu Hrvat jednom je prlikom upitan kako i koje praznike slavi skupa sa porodicom. Goranova supruga je muslimanske vjeroispovijesti, a sve tri kćerke su različite vjere.

“Kada su bila mala, moja djeca su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su dobijali tada razne poklone a za vrijeme Uskrsa i Božića su bili hršćani jer su dobijali i tada mnoge poklone. Sada ni ja sam ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja budista. To mi, naravno, nikako ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole dolaziti u naše krajeve i imaju ovdje mnoge prijateljice. A kasno je za mene i za suprugu, nas dvoje ćemo biti uvijek naši. Lečeni naši. Teško je u žviotu se izliječiti od toga”- rekao je prije par godina Bregović.

Kada je dobio pitanje u kojem je dugu odgajao kćerke, on je odgovorio:

“Djeci treba obezbjediti slobodu izbora, kada biraju da budu svjesni šta biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozni ili ne. Mojiroditelji su bili komunisti, tako da se nisu slavili praznici u mom domu, ali je iznad mene stanovao pravoslavni pop koji nam je uvijek davao jaja za Uskrs. Bio sam isto tako u komšiluku u kojem se slavio Bajram i uvijek se slao kurban, to je meso od ovna koji se kolje za Bajram. Tako da sam dobijao tog dana i kurban. Bez obzira na to što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je slao redovno signale”- soapštio je Brega.