Trenutno Vijesti

Tragična sudbina Baje Malog Knindže: EVO šta mu se desilo,TUGA

Mnogi koji su preživjeli rat koji se desio na prostoru bivše Jugoslavije se sjećaju Baje Malog Kninđe koji je tada pjevao srpske patriotske pjesme koje su ga kod jednog naroda proslavile dok ga dugi nisu nimalo voljeli.

On je svoju karijeru započeo prije početka rata i tada je, kako je sam rekao bio politički neopredjeljen ali nakon tragedija koje su pogodile njegovu porodicu on je počeo da pjeva pjesme koje se smatraju nacionalističkim. Baja je u ratu izgubio ujaka i ujnu koje su na samom početku zaklali, dosta njegovih prijatelja je poginulo a brat mu je bio zarobljen što je kod njega probudilo revolt koji je izražavao kroz tekstove svojih pjesama.

On je bio poznat po tome što je na svojim nastupima veoma često znao i zaplakati kada bi izvodio neku svoju pjesmu koja ima veze sa sudbinom koja je zadesila njegove najmilije, a tada se mnogo ljudi osjećalo slično kao i on što je samo doprinjelo njegovoj popularnosti. Kada je imao 27 godina već je bio jako poznat a u jednom intervjuu je objasnio i kako je nastala njegova pjesma Ne volim te Alija. On je rekao da nikoga ne mrzi i da nije nacionalista ali kada su mu zaklali ujnu i ujaka, zarobili brata i kada su njegovi prijatelji ubijeni on je od tuge uzviknuo na sav glas rečenicu koja je poslije postala naziv pjesme.

On tvrdi da je pjesma posvećena samo Aliji Izetbegoviću a ne cijelom muslimanskom narodu jer on smatra da u svakom žitu ima kukolja, a da je taj kukolj Izetbegović. I nakon rata njegov život je obilježila tragedija, naime, poznata pjevačica Ksenija Pajčin je bila njegova sestra od strica. Nju je ubio njen momak Filip Kapisoda koji je nakon toga izvršio samoubistvo.

Oglasi – Advertisement